0,00 € / 0ks
0

Rady, tipy a triky ako sa lepšie vyspať

Ako zmierniť príznaky alergie a dopriať si kvalitný spánok

Medzi najčastejšie alergény v domácnostiach patrí peľ, spóry plesní, roztoče z domáceho prachu, perie alebo zvieracie chlpy. Podľa toho, kde sa nachádzajú, môžu podstatnou mierou ovplyvniť kvalitu spánku a vôbec celkového zdravotného stavu. Prečítajte si, aké sú najčastejšie miesta ich výskytu, ako sa ich čo najúčinnejšie zbaviť a užite si spokojné noci bez nepríjemných alergických príznakov.

13.05.2020
Poradíme vám ako sa vyrovnať so zmenou času

Dnešný človek sa musí každoročne vyrovnávať s pravidelnou zmenou času. A to nie raz, ale hneď dvakrát ročne. Ako tento posun času zvládnuť bez ujmy na zdraví? Čítajte ďalej, dozviete sa viac.

02.04.2020
Čistý matrac ide ruka v ruke s čistými obliečkami

Aj na prvý pohľad čistý matrac, či obliečky nemusia byť bezpodmienečne čisté. V noci sa potíme a všetok pot pohltia lôžkoviny spolu s matracom. Obliečky či plachta sa ľahšie čistia a môžeme ich tak čistiť kedykoľvek. Ale čo s matracom, paplónom či vankúšom?

02.04.2020
6 tipov, ako lepšie spať, ak máte nádchu alebo chrípku

Upchatý nos, škriabanie v hrdle, zimnica či horúčka ku kvalitnému spánku rozhodne neprispievajú. K tomu sa navyše pridajú i bolesti hlavy a svalov, ktoré sa každou hodinou stále viac a viac stupňujú. Pritom práve odpočinok je to, čo počas choroby najviac potrebujete. Objavte spolu s nami tie najlepšie rady na zlepšenie spánku pri chrípke alebo nachladnutí. Vďaka nim sa lepšie vyspíte a chorobu tak porazíte oveľa rýchlejšie.

02.03.2020
5 tipov, ako si vybrať správnu posteľ

Uvažujete nad kúpou postele? Jej výberu sa mnohokrát neprikladá taká veľká dôležitosť, ako inému nábytku. Má to často prozaický dôvod. Posteľ v spálni nikto z cudzích ľudí nevidí ako sedačku či nábytok v obývacej izbe. Avšak posteľ je veľmi dôležitou časťou nábytku, a ani si to neuvedomujeme, používame ju denne najviac hodín.

06.02.2020
Ako zvládnuť nespavosť pomocou byliniek

Nespavosť v poslednej dobe postihuje ľudí naprieč všetkými vekovými kategóriami. Mnohí na jej zmiernenie siahajú po rôznych hypnotikách, ktoré so sebou prinášajú množstvo nežiadúcich účinkov a, samozrejme, pri dlhšom užívaní aj návykovosť.

07.01.2020
10 tipov pre lepší spánok bábätiek

O tom, ako presvedčiť bábätko, aby spinkalo, by sa dala napísať celá kniha. Niektoré mamičky odporúčajú toto, ďalšie zasa tamto, pretože na každé dieťatko platí niečo iné. Máloktorá z nás však vie, že na to, aby drobček spal tak, ako by mal, nie je potrebné ovládať žiadne nezvyčajné metódy či praktiky. To, čo na lepší spánok bábätiek naozaj zaberá, sa dočítate v našom článku.

06.11.2019
Ako vyčistiť matrac a odstrániť škvrny

V posteli strávime takmer tretinu života, preto je jej čistota pre naše zdravie veľmi dôležitá. Hoci sa posteľná bielizeň, či dokonca niektoré prikrývky dajú vyprať, pri matraci takýto postup použiť nemôžeme. A čo ešte v prípade, ak sa nám na matrac podarí niečo vyliať alebo na ňom objavíme zaschnuté škvrny? Našťastie sme objavili pár šikovných spôsobov, ako vyčistiť matrac a odstrániť aj tie najodolnejšie škvrny. Neváhajte a vyskúšajte ich aj vy.

13.08.2019
Ranné cviky v posteli pre pohodlných

Nechce sa vám ráno vstať z postele a ísť si zabehať či zacvičiť do fitka? Alebo jednoducho nemáte v okolí fitnes centrum, či máte ráno málo času a množstvo povinností? Aj pre pohodlných a zaneprázdnených existuje riešenie. Môžete si zacvičiť hneď po prebudení priamo v posteli a bez zbytočnej prípravy. 

 

07.01.2019
Sedavé zamestnanie? Tieto cviky nielen na chrbát vám pomôžu!

Dlhé sedenie v kancelárii vyčerpáva. Navyše, v kombinácii s ďalšími faktormi, ako je pracovný stres či stereotypná práca na počítači, môže sedavé zamestnanie viesť až k závažným zdravotným problémom. Typickými dôsledkami sú bolesti chrbta, krku, prípadne svalové kŕče či tŕpnutie prstov. Aby ste týmto nepríjemným následkom predišli, pozrite sa spolu s nami na jednoduché cviky na chrbát. Nie sú fyzicky ani časovo náročné a mnohé z nich môžete vykonávať bez toho, aby ste vzbudili neželanú pozornosť.

09.10.2018
345