0,00 € / 0ks
0

Zaujímavosti o ľudskom spánku

Ustlať či neustlať ráno posteľ?

Ustlaná posteľ a poriadok v spálni vypadá pekne a upravene. Všetci si určite pamätáme na detstvo, keď nás rodičia učili, že by sme si mali ráno dať do poriadku rozhádzané periny a ustlať si ich. Možno to aj my pripomíname denne svojim deťom. Ale robíme správne?

23.09.2020
Ako pomáha čistota v spálni k výdatnému  spánku

Spálňa patrí medzi najdôležitejšie miestnosti v každom dome či byte. V nej počas noci čerpáme potrebnú energiu do ďalšieho dňa. A nielen to, v nej spíme a snívame, ale aj polihujeme, či sa s naším partnerom milujeme. Spálňa dokonca býva aj miestom spánku maličkej ratolesti v prvých mesiacoch života. Všetky tieto činnosti priamoúmerne súvisia s pohodlím, ktoré nám dokáže poskytnúť iba čistá miestnosť. Veď nie nadarmo sa hovorí, čistota pol života.

11.08.2020
Inteligentným osvetlením k lepšiemu spánku

Možno si to ani neuvedomujeme, ale svetlo ovplyvňuje náš každodenný život. Naše spánkové návyky prirodzene riadi východ a západ slnka, to znamená, že pri východe slnka sa naše telo aktivuje a na konci dňa dochádza k jeho útlmu. Čo však robiť, keď potrebujeme v noci rozsvietiť a nechceme nikoho rušiť? Aké nočné osvetlenie zvoliť, aby sme sa ráno cítili odpočinutí a oddýchnutí?

11.08.2020
Vedeli ste, že najhoršia poloha pri spánku je na bruchu?

Každý z nás má svoju najobľúbenejšiu polohu pri spánku, v ktorej sa mu najlepšie spí a zároveň najrýchlejšie zaspáva. Zamysleli ste sa už niekedy nad tým, ktorú polohu pri spánku máte v obľube a uprednostňujete ju pred inými? Pokiaľ je to poloha na bruchu, určite vás nepotešíme. Má totiž viac negatív ako ostatné polohy a preto sa považuje za najhoršiu polohu pri spánku.

27.07.2020
Ovplyvňuje spln mesiaca náš spánok?

Počas spánku môže človeka rušiť množstvo vecí, od štekajúceho psa či hlučných susedov, cez elektorniku, až po plačúce dieťa. Tieto všetky faktory dokážeme odstrániť alebo aspoň sčasti eliminovať. Vedeli ste však, že spánok môže ovplyvňovať nebeské teleso – mesiac?

20.07.2020
Trpíte bolesťami chrbta? Vyskúšajte pamäťovú penu.

Vedeli ste, že medzi najčastejší dôvod práceneschopnosti Slovákov patrí bolesť chrbtice? Či už sú to bolesti v oblasti krížov, medzi lopatkami alebo bolesti krčnej chrbtice, patria medzi najčastejší dôvod návštevy odborného lekára – neurológa. Pôvodcom môže byť čokoľvek a takmer v 90 % všetkých prípadov bolestí chrbta sa nenájde špecifická príčina.

06.02.2020
Aké prírodné materiály nájdete v matracoch?

Matrace sú dôležitou súčasťou našich postelí. V priebehu rokov sa ich ponuka znásobila a bežnému človeku pri ich kúpe pribudli vrásky na čele. Vyrábajú sa z rôznych materiálov, či už prírodných alebo umelých. My sa dnes zameriame, s akými základnými prírodnými materiálmi v matracoch sa môžete stretnúť pri ich kúpe.

07.01.2020
Dôsledky spania na zlom matraci. Netrpíte nimi aj vy?

Rána bývajú niekedy ťažké. Ak sa však pravidelne budíte s boľavým chrbtom alebo vás dokonca ráno  po zobudení pobolieva celé telo, niečo nie je v poriadku. Hoci tieto bolesti môžu pochádzať z rôznych zdrojov, mali by ste zvážiť aj ten, ktorý vám doteraz možno ani nezišiel na um: staré, preležané alebo nevhodne vybraté matrace. Prečítajte si o tom viac v našom článku, kde vám tiež poradíme, čo môžete urobiť, aby ste to napravili.

09.12.2019
Budíte sa s bolesťou hlavy? Prezradíme vám dôvody

Zobudiť sa ráno s bolesťou hlavy nie je práve ideálny štart do nového dňa. Čaká vás predsa toľko povinností, ktoré musíte zvládnuť! Aby ste takémuto stavu mohli v budúcností predísť, mali by ste vedieť, čo môže byť jeho príčinou. Pozrite si najčastejšie faktory, ktoré môžu za ranné bolesti hlavy a tiež tipy, ktoré vám prinesú úľavu od tohto trápenia.

13.08.2019
Kedy je potrebný chránič matraca?

Kedysi sme o nich ani nechyrovali. Dnes sa stali bežnou výbavou každej praktickej domácnosti. Chrániče matracov sa považujú za jedinečný vynález, ktorí ochráni matrace pred znečistením i mechanickým poškodením, čím výrazne predĺži ich životnosť. Pokiaľ si však stále nie ste istí, či chránič matraca skutočne potrebujete, prečítajte si náš článok. Spolu nájdeme odpoveď na túto otázku.

10.07.2019
456