0,00 € / 0ks
0

Zdravý spánok

Moderné aplikácie k lepšiemu spánku?

V dnešnej dobe je omnoho ľahšie byť zdravý a fit ako v minulosti, no na druhú stranu máme aj množstvo nástrah v podobe uponáhľanej doby a stresu, ktorý nás dennodenne sprevádza. Či už sa chceme zdravo stravovať, schudnúť alebo lepšie spať, moderný svet technológií nám ponúka rôznych šikovných pomocníkov, vďaka ktorým sa naše ciele dosiahnu ľahšie. My sa dnes zameriame na aplikácie, ktoré by mali pomôcť k lepšiemu zaspávaniu či kvalitnejšiemu spánku.

15.10.2019
Poznáte tieto pozitívne účinky spánku?

Všetci dobre vieme, že ak sa poriadne nevyspíme, ťažko sa nám vstáva, sme mrzutí, unavení a ospalí. Telo sa totiž počas spánku regeneruje, takže ak si odpočinok nedožičíme v potrebnom množstve, koledujeme si o nemalé problémy. Kvalitný spánok nám však prináša oveľa viac, ako si myslíme. Poďme sa spolu pozrieť na to, čo všetko dokáže.

15.10.2019
9 najväčších mýtov o spánku

Spánok je pre organizmus veľmi dôležitý a je neoddeliteľnou súčasťou nášho života. Je nesporné, že mnoho ľudí v súčasnosti má problémy so spánkom a preto uverí rôznym zaručeným tipom, s ktorými sa stretne. O spánku sa môžeme dočítať veľa informácií, odporúčaní a faktov, ktorým slepo dôverujeme, no v skutočnosti môže ísť o obyčajné mýty, akým by sme nemali veriť.

10.05.2019
Vyrušuje vás partner pri spaní?

Máte partnera s ktorým zdieľate všetko dobré aj to zlé? Jedna spálňa a jedna spoločná posteľ môže byť pre manželov alebo partnerov zdrojom neskutočnej romantiky. Spoločné každodenné chvíle pri zaspávaní, spoločné prebúdzanie vraj utužuje vzťah medzi dvoma ľuďmi. Lenže nie vždy ide o romantiku. Počas spánku v spoločnej posteli môžeme zažiť aj nepríjemné chvíle.

20.02.2019
Ako zlepšiť kvalitu spánku v starobe?

Dostatočný a zdravý spánok potrebuje každý človek, samozrejme aj deti i seniori. A práve ľudia v staršom veku sa veľmi často stretávajú s problémami spánku. Mnohí z nich majú menej kvalitný spánok, trápi ich nespavosť, v noci sa často budia a ráno vstávajú veľmi zavčasu. V konečnom dôsledku spia veľmi krátko. Aké sú príčiny a ako zlepšiť kvalitu spánku v starobe?

20.02.2019
Čo robiť, keď nemôžem zaspať?

Nepočítajte ovečky, tento starý trik v skutočnosti málokedy zaberie. Omnoho lepšie výsledky dosiahnete, ak sa sústredíte na veci, ktoré naozaj pomáhajú. Napríklad na teplotu vzduchu v spálni, vylúčenie povzbudivých nápojov, či relaxačné cvičenia. Pozrite sa spolu s nami na osvedčené metódy, ktoré pri zaspávaní reálne fungujú.

28.11.2018
Optimálna dĺžka spánku podľa veku. Zistite koľko by ste mali spať vy alebo vaše dieťa

Spánok je predmetom skúmania, či už vedcov alebo obyčajných ľudí, už dlhé roky. Jedna z najdôležitejších a najčastejšie riešených vecí ohľadom spánku je to, aká by mala byť jeho dĺžka. Ako dlho spať? A čo spánok detí? Tu nájdete odpovede na všetky tieto otázky.

22.08.2018
Spánok cez deň - áno alebo nie?

Spánok je nevyhnutnou súčasťou života každého človeka. V tejto oblasti je toho ešte veľa neobjaveného a neprebádaného. Jedno je však isté, kvalitný spánok je kľúčom k tomu, aby smenasledujúci deň mali dostatok energie. Počas spánku dochádza k regenerácii organizmu a navracajú sa nám fyzické a psychické sily. Je však dobrý spánok cez deň a ako dlho spať?

28.04.2018
Dobrú noc nespavosť! Ako na kvalitný spánok - INFOGRAFIKA

Všetci dobre vieme, že dobrý spánok je kľúčom k zdravému životnému štýlu a k lepšiemu zdraviu. Napriek tomu rozsiahly výskum Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR ukázal, že viac ako 40%  Slovákov nie je spokojných s kvalitou ich spánku.

19.03.2018
Zdriemnutie, kofeín, alebo kvalitný spánok?

Vyberte si najúčinnejšiu metódu, ako zdolať popoludňajšiu únavu a skúste s ňou raz a navždy skoncovať.

15.03.2018
234