Naučte sa, ako vybrať XXL matrac, aký potrebujete

Život ľudí s vyššou váhou nie je jednoduchý. Okrem toho, že potrebujú špeciálne oblečenie, aby sa cítili pohodlne, mali by mať aj vhodný matrac, ktorý by zodpovedal ich špecifickým potrebám. Vyššia váha totiž predstavuje aj väčšiu záťaž pre chrbát a kĺby, čo sa častokrát prejavuje nepríjemnými bolesťami. Vyberte si svoj XXL matrac a dajte zbohom diskomfortu a bolestiam.

matrac na posteľ

Bolesti chrbta môže spôsobiť i nevhodný matrac

Celkovú telesnú hmotnosť tvorí súčet hmotnosti telesnej vody, svalov, tukového tkaniva, kostí, vnútorných orgánov a ďalších tkanív. Pritom celú váhu ľudského tela nosia každý deň nohy, panva a chrbát. Aby sa však táto silná trojica adekvátne pripravila na nastávajúcu celodennú záťaž, musí si v noci výdatne odpočinúť. A práve tu sa často nachádza kameň úrazu.

Kým pre panvu a nohy je nočný spánok na lôžku skutočným odpočinkom, na nevhodnom matraci pociťuje chrbtica nevyrovnanú záťaž a najviac exponované miesta sa neskôr počas dňa ohlášajú výraznými bolesťami. Okrem toho stačí len niekoľko kíl navyše a bolesti chrbta sa dokonca znásobia. Na to, aby ste tieto stavy zmiernili, prípadne sa im úplne vyhli, je dôležité zadovážiť si kvalitný matrac, vhodný pre osoby s vyššou hmotnosťou. Iba matrac, ktorý je vyrobený tak, aby bez problémov zniesol aj vyššiu záťaž, vám poskytne primerané pohodlie a oporu potrebnú pre vašu chrbticu.

Aký je to XXL matrac

Kvalitné XXL matrace majú ortopedické vlastnosti, pričom svojim používateľom ponúkajú stabilitu, oporu a dlhú životnosť aj napriek väčšiemu zaťaženiu. Na rozdiel od bežných matracov sa vyznačujú extra odolnosťou a zvýšenou nosnosťou, vďaka čomu sa nepreležia a nezdeformujú. Navyše poskytnú chrbtici dokonalú oporu, aby sa nekrivila a rovnomerne zaťažovala.

pani na posteli

Aby XXL matrac mohol naplno rozvinúť svoje vlastnosti, je potrebné položiť ho na vhodný rošt. Príliš tenký alebo pružný rošt by sa totiž mohol prehnúť, čím by matrac stratil svoju podpornú funkciu pre chrbticu. Ak si pri výbere posteľného roštu dáte pozor a rozhodnete sa správne, výrazne predĺžite životnosť svojho matraca, no hlavne zlepšíte kvalitu svojho spánku.

Taštičkový alebo penový matrac XXL

To, či sa rozhodnete pre penový alebo taštičkový matrac XXL, je už len na vás. Vybrať si môžete napríklad taštičkový matrac MULTI S7 , ktorý je vhodný pre užívateľov s vyššími nárokmi na nosnosť, konkrétne pre váhovú kategóriu do 140 kg. Tento XXL matrac disponuje mäkšou stranou vhodnou pre ľudí s bolestivými kĺbmi, kde nič nevytvára protitlak, ale vďaka svojej výške a komfortu ho ocenia aj seniori či ľudia s bolesťami chrbta a krčnej chrbtice.

žena s nadváhou

Zástancovia penových matracov určite ocenia vysoký matrac zo studenej HR peny Aneta. Kvalitná studená HR pena s otvorenou bunkovou štruktúrou zabezpečuje výborné odvetranie prípadnej zvyškovej vlhkosti z jadra matraca a vytvára dobrú tepelnú pohodu lôžka, pričom priečne vlnky v štruktúre umožňujú dokonalé prevzdušnenie matraca. Tento XXL matrac je vysoký a dostatočne tuhý, takže uľahčuje sadanie na posteľ a vstávanie z postele, čo veľmi ocenia najmä ľudia s nadváhou. Samotné jadro tohto vysokého luxusného matraca sa skladá z profilovanej studenej HR peny a špeciálnych regulačných vložiek s rôznou tuhosťou, ktoré pomáhajú k dokonalému vnoreniu tela a poskytujú chrbtici ideálnu oporu.

Aj XXL matrac môže byť tvrdý

Niekto dáva prednosť mäkkým matracom, iný nedá dopustiť na tvrdé matrace. Pokiaľ však patríte k ľuďom, ktorí majú pár kíl navyše a hľadajú vhodný tvrdý matrac, nemali by ste prejsť bez povšimnutia okolo tvrdého XXL matraca s vysokou nosnosťou. Matrac ponúka dvojaké riešenie tvrdosti lôžka - na každej strane je totiž zvýšená tvrdosť zabezpečená iným materiálom. Prvá strana obsahuje silnú vrstvu kokosu v kombinácii so studenou HR penou s vysokou hustotou, ktorá tvorí maximálnu oporu pre chrbticu.

Na druhej strane sa nachádza lisovaná RE pena, ktorá svojou tvrdosťou evokuje pocit, aký máme pri ležaní na žinenke alebo karimatke. To je extra tvrdá strana matraca. Matrac spadá do váhovej kategórie do 140 - 150 kg, vďaka čomu je ideálny pre užívateľov s vysokými nárokmi na nosnosť. Bez problémov dokáže podoprieť váhu aj nad 120 kg, ale rovnako dobre sa prispôsobí aj pri nižšom zaťažení.

Google+