0,00 € / 0ks
0

Zdravý spánok

Spíte v dostatočnej tme?

Spánok patrí medzi najdôležitejšie fázy dňa. Naše telo dostáva priestor na regeneráciu a doplnenie energie. Prostredie, posteľ, matrac, teplota, ticho – tieto a ďalšie faktory ovplyvňujú to, ako dobre sa každú noc vyspíme. Jednou z podmienok je aj svetlo.

14.09.2023
Ako na kvalitný spánok v menopauze

Problémy so spánkom sa u mnohých žien počas menopauzy, peri-menopauzy i post-menopauzy výrazne zvyšujú. Našťastie však existujú možnosti, ako si dopriať potrebný odpočinok aj v tomto náročnom období.

13.03.2023
Autizmus ovplyvňuje aj spánok. Prečítajte si, čo by mali vedieť rodičia autistických detí

Viac ako polovica autistov trpí chronickými problémami so spánkom. Dobrou správou však je, že ak začnete už dnes, možno pomôžete svojmu dieťaťu osvojiť si správne spánkové návyky na celý život.

12.05.2022
7 zlých návykov, ktoré vám kazia zdravý spánok + tipy, ako sa ich zbaviť

Ak vás trápia problémy so zaspávaním, možno je na príčine niektorý zo siedmich zlozvykov pred spaním. Naučte sa, ako sa ich pomocou našich tipov zbaviť a vychutnajte si rýchle a ľahké zaspávanie.Ak vás trápia problémy so zaspávaním, možno je na príčine niektorý zo siedmich zlozvykov pred spaním. Naučte sa, ako sa ich pomocou našich tipov zbaviť a vychutnajte si rýchle a ľahké zaspávanie.Ak vás trápia problémy so zaspávaním, možno je na príčine niektorý zo siedmich zlozvykov pred spaním. Naučte sa, ako sa ich pomocou našich tipov zbaviť a vychutnajte si rýchle a ľahké zaspávanie.

09.03.2022
Psoriatici a spánok – vyspite sa lepšie aj napriek psoriáze

Psoriáza predstavuje mimoriadne nepríjemné ochorenie, ktoré okrem problémov s kožou a kĺbmi zhoršuje aj kvalitu spánku. Okrem toho sa psoriatické ochorenie spája aj s dvoma bežnými spánkovými poruchami: spánkovým apnoe a syndrómom nepokojných nôh.

14.12.2021
Ako sa dobre vyspať, aj keď ležíte v nemocnici

Pobyt v nemocnici nie je práve dovolenkou. O to viac však v čase liečby narastá význam spánku. Spánok je nevyhnutný pre celkové zdravie a napomáha rýchlejšiemu uzdraveniu. Viaceré štúdie dokázali, že jeho nedostatok môže negatívne ovplyvniť vašu regeneráciu, pocit pohody a imunitu.

14.12.2021
Spoznajte svoju ideálnu dĺžku spánku. Takto zistíte, či spíte primálo alebo priveľa

Vieme, že dospelý človek by mal spať minimálne 7 až 8 hodín denne. Tento údaj je však len veľmi orientačný a rozhodne nevystihuje potrebu spánku každého jednotlivca. Spánkové potreby sa totiž líšia od človeka k človeku. Preto vám ponúkame návod, ako zistiť, koľko spánku skutočne potrebujete.

10.11.2021
Aj vy odďaľujete odchod do postele? Prečítajte si, prečo by ste s tým mali prestať

Spomínate si na výhovorky, ktoré ste používali ako dieťa, aby ste oddialili čas, kedy treba ísť spať? Zaujímavé je, že mnohí z nás používajú rovnakú zdržovaciu taktiku aj v dospelosti. Ide o fenomén, ktorý predstavuje úmyselné odkladanie spánku, napríklad v prospech pozerania filmov, sledovania sociálnych sietí, čítania a pod.

13.10.2021
123