0,00 € / 0ks
0

Blog o zdravom spánku

Ako pomôcť bábätku zaspať? Skúste týchto 10 tipov

Uspávanie bábätka sa niekedy môže neplánovane pretiahnuť. A to už ani nehovoríme o tom, že vyčerpaný rodič by na rozdiel od dieťatka najradšej už dávno spal. Naučte sa s nami, ako rýchlo uspať bábätko v pohode a bez stresov.

19.08.2024
Ako spánok vplýva na produktivitu a kreativitu? Spojenie medzi spánkom a pracovným výkonom

V súčasnosti je kreativita kľúčová pre mnohé povolania. Rovnako aj produktivita a snahy o jej zvýšenie. Ak teda vieme, že spánok ovplyvňuje kreativitu i produktivitu zároveň, určite nás bude zaujímať, čo s tým môžeme urobiť.

04.10.2024
Trávite čas pred spaním na sociálnych sieťach? Pozor na kvalitu vášho spánku

Veľa ľudí si kráti čas pred spaním prezeraním, postovaním či komentovaním na sociálnych sieťach. V čoraz prepojenejšom svete sa sociálne médiá stali neoddeliteľnou súčasťou nášho každodenného života. Už menej sa však vie o tom, aký to má vplyv na kvalitu spánku.

18.10.2024
Ako si vybrať matrac podľa polohy, v akej spíte

Ako spíte najradšej? Na chrbte, na bruchu alebo na boku? Prípadne často striedate rôzne polohy? Ak nastal čas na nový matrac, určite by ste mali pri výbere zvážiť aj túto skutočnosť.

29.04.2024
Prázdniny, cestovanie a spánok u detí. Poznáme tipy, ako to zladiť dohromady

Dovolenkový režim, dlhé letné večery či neskoré vstávanie dokážu spánkový rytmus u detí výdatne rozhodiť. Stačí však vedieť, ako na to a máte po starostiach. Prečítajte si pár tipov, ako si prázdniny či dovolenku s deťmi užiť, nie len prežiť.

15.07.2024
12 dôvodov, prečo sa študentom oplatí krátko si zdriemnuť

Zdriemnutie alebo krátky „šlofík“ dokáže zlepšiť koncentráciu a podporiť ukladanie informácií do pamäte. Okrem toho môže zmierniť priberanie na váhe, posilniť imunitný systém a dokonca pomôcť zvládať vysokoškolské večierky. Ak si radi doprajete malý odpočinok, tak vás určite bude zaujímať, ako vám pomôže.

09.09.2024
Poobedný útlm alebo prečo bývame po obede ospalí + tipy ako to prekonať

Väčšina z nás dobre pozná popoludňajšiu krízu, keď bojujeme s poklesom energie a oči sa nám zatvárajú samy od seba. Čo sa to deje s naším telom a prečo sme po obede takí unavení? Odpoveď a rady, ako zostať svieži aj po výdatnom jedle, sa dozviete v našom článku.

23.09.2024
Prečo radšej zvoliť 2 matrace namiesto jedného spoločného?

Spánkom trávime až 1/3 života. Výber nekvalitného matraca môže narušiť fyzické aj psychické zdravie. Počas spánku sa naše telo regeneruje a pripravuje na ďalší deň. Je preto veľmi dôležité vybrať matrac, ktorý sa postará o maximálne pohodlný spánok, a to aj v manželskej posteli. Pri výbere matraca do manželskej postele máte dve možnosti – samostatné dva matrace alebo jeden manželský matrac.

21.08.2023
Ako vybrať matrac pre dieťa?

Dieťa vo vyvíjajúcom sa veku potrebuje viac zdravého spánku než my dospelí. Preto je dôležité vybrať nielen kvalitnú posteľ, ale hlavne matrac. Bábätko na začiatku spí aj 15 hodín denne, preto pri kúpe myslite na všetky faktory, ktoré ovplyvnia jeho celkový vývin.

27.07.2023
Nočné jedenie zdraviu rozhodne neprospieva. Ako sa mu vyhnúť?

Ak vás uprostred nočného odpočinku zobudí hlad, nie je nič ľahšie ako sa poriadne najesť. Vyjedanie chladničky uprostred noci však skrýva viaceré zdravotné riziká. Prečítajte si, ako sa tohto nebezpečného zlozvyku navždy zbavíte.

03.07.2024
123