Vyberáme spolu vhodný taštičkový matrac

Taštičkové matrace patria medzi moderné pružinové matrace. Od klasických pružinových matracov sa líšia tým, že jednotlivé pružiny majú samostatne uložené v textilnej taštičke. Odtiaľ pochádza aj ich pomenovanie. V dnešnom článku vám dáme niekoľko tipov na vhodný taštičkový matrac.

Ako rozoznať kvalitné taštičkové matrace

Najdôležitejšou časťou každého taštičkového matraca je jeho jadro, čiže stredná časť. V nej sú taštičky vedľa seba husto naskladané. Môžete sa stretnúť s hustotou od 200 do 1000 kusov taštičiek na 1 m2 plochy. No a čím je hustota taštičiek v matraci vyššia, to znamená, čím ich je na 1 m2 matraca viac, tým je tento matrac kvalitnejší i pohodlnejší. Každá jedna pružinka samostatne reaguje na stlačenie spôsobené hmotnosťou tela, matrac sa tak lepšie prispôsobuje a tým sa docieli výrazne lepšia bodová elasticita. Kvalita taštičkových matracov je daná nielen hustotou, ale aj spôsobom uloženia taštičiek.

Môžete sa stretnúť s dvojakým spôsobom uloženia

  • Klasické uloženie – taštičky sú uložené jedna vedľa druhej. Takéto uloženie sa používa pri klasických typoch taštičkových matracov.
  • Plástové uloženie – taštičky sú uložené do tvaru včelieho plástu. Majú ich kvalitnejšie matrace, ponúkajú lepšiu oporu chrbtice.

Pre pohodlnejšie spanie sú taštičkové matrace zónované do 5 alebo 7 anatomických zón. Pružinky majú rôznu tuhosť, jemnejšie pružinky sú umiestnené pod kolenami a ramenami, aby bol v týchto miestach matrac mäkší. Mäkšie pružinky tak umožnia jednoduchšie vnorenie ramien do matraca. Naopak pod hlavou, v strede a pod chodidlami sú pružinky tuhšie.

Tip: Poznáte rozdiel medzi pružinovým a taštičkovým matracom?

1. Taštičkový matrac MULTI S7

Pokiaľ hľadáte tvrdší taštičkový matrac alebo matrac pre partnerskú dvojicu s väčším váhovým rozdielom, odporúčame vám taštičkový matrac MULTI S7. Jeho jadro obsahuje až 3x viac kusov pružiniek ako majú klasické taštičkové matrace. Na m2 ich je až 650 ks, preto matrac dokáže podoprieť váhu človeka až do 140 kg.

Taštičkové jadro je rozdelené do 7 anatomických zón a vďaka studenej HR pene na povrchu obidvoch strán je plné vzduchu, pretože pena vyniká svojou priedušnosťou. Matrac má rozličnú tvrdosť na obidvoch stranách. Na tvrdšej strane sa totiž nachádza pod HR penou ešte kokosová vrstva, ktorá bráni výraznejšiemu vnoreniu tela do pružiniek.

Matrac odporúčame:

  • pre ľudí, ktorí sa veľmi potia,
  • partnerov s väčším váhovým rozdielom,
  • pre ľudí, ktorí obľubujú tvrdší a vysoký matrac,
  • pre užívateľov s hmotnosťou až do 140 kg.

 

2. Taštičkový matrac FYZIO

Pokiaľ chcete taštičkový matrac, ktorý je mäkší, dávame do pozornosti taštičkový matrac FYZIO. Na obidvoch stranách má vrstvu komfortnej PUR peny, ktorá umocní vysoké pohodlie. Pri váhe človeka nad 90 kg sa telo vnorí do taštičkového jadra a matrac pôsobí mäkším dojmom. Pokiaľ máte váhu do 90 kg bude sa vám zdať matrac stredne tuhý.

matrac FYZIO

Jadro taštičkového matraca je od špičkového nemeckého výrobcu ARGO. Tuhosť pružiniek je rozdelená do 7 anatomických zón, kde mäkšie sú pod ramenami a kolenami, čo je vhodné pre spánok v polohe na boku.

Matrac odporúčame:

  • alergikom, matrac je veľmi vzdušný,
  • seniorom s citlivejšími kĺbmi,
  • užívateľom s hmotnosťou do 110 kg,
  • pre deti a mládež.

 

3. Taštičkový matrac ERGOMAX

Taštičkový matrac ERGOMAX má jadro zónované do 7 zón, pričom taštičky s pružinkami sú pospájané do tvaru včelieho plástu. Je skvelý partnerský matrac s rozdielnou tuhosťou na obidvoch stranách. Jednu stranu tvorí pružná HR pena, spevnená vrstvou prírodného kokosového vlákna. Táto strana je vhodná pre tých, ktorí majú radi pevné a tvrdšie lôžko. Na mäkšej strane matraca je pamäťová pena so 7-zónovým povrchom, ktorá prechádza do stredne tuhých taštičkových pružín. Pamäťová pena je veľmi príjemná a reaguje nielen na váhu, ale aj na teplotu ľudského tela.

Matrac odporúčame:

  • ľuďom s vyššou potivosťou,
  • pre dvojice s väčším váhovým rozdielom,
  • pri problémoch s chrbticou a pohybovým aparátom,
  • pre tých, ktorí majú radi vyšší matrac.

 

4. Taštičkový matrac FYZIO PLUS

Medzi najpredávanejšie a najobľúbenejšie taštičkové matrace patrí taštičkový matrac FYZIO PLUS. Matrac má jadro so 7- zónovým taštičkovým jadrom, čo zvyšuje ortopedický efekt matraca. Pružinky sú uložené v tvare včelieho plástu. Na povrchu obidvoch strán je kvalitná 7- zónová FLEX-PUR pena s masážnym povrchom, ktorá zlepšuje prekrvenie pokožky a uvoľní svalstvo počas spánku. Matrac má dve tvrdosti, na tvrdšej strane je pod penou ešte doska z kokosového vlákna.

matrac FYZIO PLUS

Matrac odporúčame:

  • do hotelov a ubytovacích zariadení,
  • pre partnerov ako partnerský matrac,
  • do vlhkejšieho prostredia pretože veľmi dobre odvetráva,
  • vďaka výške aj pre seniorov.

 

Výhody taštičkových matracov

Veľkou výhodou taštičkových matracov je, že nevyžadujú rošty, môžete ich ukladať aj na rovnú dosku. Medzery medzi taštičkami umožňujú neustále prúdenie vzduchu, matrace sú teda vzdušné, ľahko sa odvetrávajú a odvádzajú vlhkosť.

Ani pri vysokej váhe spiaceho človeka sa nedeformujú a držia tvar, pričom ich životnosť je veľmi dlhá. Taštičkové matrace disponujú výbornými ortopedickými vlastnosťami a sú odporúčané ortopédmi.

Taštičkové matrace získate vo všetkých i atypických rozmeroch: pozrite sa napríklad na matrace 140 x 200 cm nebo matrace 180 x 200 cm.

Google+