Online fórum: Aký matrac? Otázky a odpovede

Online fórum: Aký matrac?Radi poradíme všetkým, ktorí si chcú vybrať nový matrac nielen podľa ceny, ale na základe relevantných informácií. Na internete sme prešli rôzne fóra a prinášame Vám odpovede na časté otázky. Ak aj Vám nie je čokoľvek jasné, môžete nám napísať Vaše požiadavky na e-mail obchod@zdravotnematrace.sk a pokúsime sa Vám odporučiť najvhodnejšie matrace práve pre Vás.

Taštičkový / pružinový matrac alebo latexový matrac?

Pokiaľ by bol matrac uložený na pevnej doske, určite doporučujeme voliť radšej pružinový alebo ešte lepšie taštičkový matrac. Latex totiž potrebuje "dýchať" na priedušnejšom podklade, akým je lamelový rošt. Taštičkové matrace sú vhodnejšie pre zákazníkov s vyššími nárokmi na nosnosť, sú odolnejšie proti preležaniu ako penové matrace. V ostatných prípadoch doporučujeme latex pre jeho lepšie ortopedické schopnosti.

160cm alebo 2x80cm na veľkú postel?

Dva kusy sa odporúčajú v prípadoch, kedy je medzi partnermi väčší váhový rozdiel - toto platí najmä u pružinových a taštičkových matracov. Ale aj v ostatných prípadoch je praktickejšie voliť 2 menšie matrace 200 x 80 cm: manipulácia je jednoduchšia, matrace môžete otáčať aj bez pomoci partnera, je jednoduchšie vyprať menšie poťahy, každý z partnerov si môže vybrať iný typ matraca, dvojmatrac sa nedá polohovať atď.

Tip: Viac priestoru pre Vaše pohodlie ponúkajú matrace so šírkou 90 cm

Latex lepší ako lenivá pena?

Aj latex aj lenivá (pamäťová) pena sú najluxusnejšie matracové materiály. Ich kvalita je porovnateľná. Trocha univerzálnejšia je lenivá pena, keďže takýto matrac môžete uložiť takmer na akýkoľvek podklad. Latex je mierne pružnejší, no vyžaduje uloženie na lamelový rošt. Zdravotné účinky sú podobné.

Strunové (pružinové) sú jednak po určitej dobe zvučné, jednak sa tie struny niekedy dokážu predrať von

Kvalitný pružinový matrac Vám nikdy nebude vŕzgať. V lôžku väčšinou vŕzga podklad pod matracom - rokmi unavený rošt. Všetky pružinové matrace z našej ponuky obsahujú špeciálnu sieť proti pretlačeniu pružín. Životnosť tejto siete je 30-40 rokov.

Prečo sa vkladá do matraca kokos?

Kokos dodáva matracu potrebnú tvrdosť v závislosti na hrúbke kokosového bloku. Kokosové vlákna tiež pomáhajú odvetrávať z matraca vodné pary vznikajúce pri spaní.

Som na pochybách, o latexe. Naozaj vŕzga napríklad pri prevalení sa na bok?

Latex nikdy nevŕzga. Vŕzgať môže jedine "unavený" rošt pod matracom.

Som odskúšala aj nejaký najnovší hit (nespomeniem si už na názov, ale je z materiálu, ktorý vyvinula NASA) a teda nechcela by som ho ani zadarmo... som mala pocit, že ma ten matrac normálne vcucáva do seba

AKCIA 1+1: Matrace s pamäťovou (lenivou) penou MEMORY COMFORTToto nás veľmi pobavilo :) Pani určite skúšala matrac s tzv. lenivou (pamäťovou) penou. Lenivá pena je unikátny materiál, ktorý vyvinula NASA pre potreby kozmonautov na ich dlhých výletoch do kozmu. Lenivá pena sa dokáže najlepšie prispôsobiť telu ležiaceho v akejkoľvek polohe a obmedzuje protitlak na svaly, preto sa na matraci s lenivou penou za noc otočíte 3x menej v porovnaní s obyčajným matracom. Lenivá pena totiž reaguje nielen na váhu, ale aj na teplotu ležiaceho. Súdime teda, že ak pani mala pocit, že ju matrac vcucáva, bolo ho iste pre jej vysokú teplotu z nákupnej horúčky :)

Do matraca by som chcel investovať do 170 EUR dá sa v tejto cenovej relácii zadovážiť niečo obstojné?

Cenu matraca vždy určuje cena použitých materiálov, z ktorých je matrac vyrobený. Molitanové matrace tak budú vždy najlacnejšie a matrace s lenivou penou a latexom najluxusnejšie. Matrace s najlepším pomerom ceny a kvality spánku sú latexové matrace s cenou už od 180 EUR. Tip na veľmi kvalitný matrac z jednoduchších materiálov: VIOLA - je špeciálne vyfrézovaný tak, aby sa aj "molitan" dokázal veľmi elasticky prispôsobiť telu ležiaceho. Matrac Viola je odporučený ortopédom, rovnako ako latexové matrace.

Neviem si zvoliť aký? Či struny alebo vankúšikové struny, latex, pena. . . doska je rovná, žiadny polohovateľný rošt

Pochopili sme, že matrac bude uložený na pevnej doske - z tohto dôvodu musíme vylúčiť možnosť latexu, ktorý je nutné uložiť na rošt. Ak to rozpočet umožní, zvoľte matrac s lenivou penou. Toto doporučujeme najmä ak máte určité problémy so spánkom alebo bolesťami chrbta. Zlatou strednou cestou bude zónovaný matrac zo studenej HR peny alebo taštičkový matrac, ak je Vaša váha vyššia. Lacnejšou variantou sú sendvičové a pružinové matrace.

Google+