Porovnanie matracov s pamäťovou penou

Porovnanie najpredávanejších matracov s pamäťovou penou z našej akčnej ponuky: DUO VISCO, MEMORY COMFOFT a LORETA.

Pamäťová pena má viacej označení, ale je to stále tá istá pena - termoaktívna, viscoelastická, lenivá, pamäťová pena. Jednotlivé pomenovania vychádzajú z vlastností tejto najpokročilejšej peny. Aj preto sa odporúča ako vhodné riešenie po zdravotnej stránke.

  • Viscoelastická, resp. termoaktívna pena - reaguje nielen na tlak (váhu), ale aj na teplotu. Absorbuje teplotu ľudského tela a postupne pod telom mäkne. Preto sa dokáže výborne prispôsobiť.
  • Pamäťová pena - akonáhle pena telo okopíruje, tak si tento tvar "zapamätá" a už ďalej nevytvára protitlak. Keďže pena na telo nikde netlačí, ale zároveň ho podopiera, prichádza k ideálnemu uvoľneniu svalstva a celkovej regenerácii. Človek sa na matraci, ktorý ho nikde netlačí v noci oveľa menej pretáča a preto je spánok kľudnejší.
  • Lenivá pena, resp. lazy foam - pena sa pomalšie stláča a preto človek pri ľahnutí na túto penu cíti postupné vnáranie sa do matraca. Tento istý efekt nastáva aj keď z matraca vstanete, pena sa pomaly (cca pár sekúnd) vracia do svojho štandardného tvaru. Z tohto dôvodu sa pena označuje aj ako "lenivá".

Matrac DUO VISCO obsahuje 2 druhy pamäťovej peny - z jednej strany je pamäťová pena mierne mäkšia a z druhej strany tvrdšia. Celkovo je to však stále stredne tuhý matrac (4 zo 7), keďže stred matraca je z tuhšej peny. Ide teda o kombináciu tvrdší stred a mäkší povrch z pamäťovej peny (zónový povrch, výška 4 cm v najvyššom bode obojstranne).

Matrac MEMORY COMFORT obsahuje vyššiu vrstvu pamäťovej peny - je tam plná 5 cm vysoká vrstva. Takže telo je v prípade tohto matraca plne vnorené do pamäťovej peny a teda je aj najviac cítiť efekt pamäťovej peny. Z druhej strany je matrac tvrdší (5 zo 7).

Matrac LORETA má z jednej strany rovnaké zloženie ako matrac DUO VISCO - je tam rovnaký 7 zónový profil z pamäťovej peny (4 cm v najvyššom bode) a tvrdší profilovaný stred z PUR peny. Matrac LORETA má však na tvrdšej strane vrstvu HR peny, ktorá je tuhšia (5 zo 7).

Pamäťové matrace získate vo všetkých štandardných i atypických rozmeroch, napríklad matrace 80 x 200 cm nebo matrace 200 x 200 cm.

Google+