Viete, čo o vás prezrádza vaše pyžamo? Možno viac, ako ste si mysleli

Saténová nočná košieľka, pohodlné tričko a široké nohavice alebo teplé ponožky? To, v čom najradšej spíte, veľa vypovedá o vašej osobnosti. Prečítajte si viac a zistite, či to sedí aj na vás.

usmievavá žena

Komfortné pyžamo často nosia nostalgickí ľudia

Ak nosíte tradičné bavlnené pyžamo alebo nadrozmernú mikinu, najmä tie so vzorom kreslených postavičiek z komiksov a seriálov z mladosti, pravdepodobne často podliehate nostalgii. Patríte k ľuďom, pre ktorých je rodina na prvom mieste a ich hlavné osobnostné črty sú lojalita a čestnosť.

Dôležitými faktormi, pokiaľ ide o vaše nočné oblečenie, sú najmä pohodlnosť a príjemný materiál, čo naznačuje, že máte radi pocit bezpečia. Sami sa považujete za úprimného, čestného a citlivého človeka.

Tip: Hyperhidróza + tipy ako bojovať s potením počas spánku

Zladená pyžamová súprava ukazuje na perfekcionizmus

Aj keď spíte, nemôžete sa upokojiť bez toho, aby ste vedeli, že všetko na vás spolu dokonale ladí. V každodennom živote ste pravdepodobne perfekcionista a s obľubou dodržiavate aj svoju nočnú rutinu. Hoci je pre vás dôležité pohodlie, harmónia je kľúčová. Radi tiež sledujete najnovšie módne trendy.

Nositelia flanelových pyžám dbajú o svoje zdravie a hygienu

Flanelové pyžamo s klasickým zapínaním na gombíky je signálom, že si ceníte svoje zdravie a potrpíte si na hygienu. Platí tiež, že mnohí z tých, ktorí nosia zapínacie pyžamo, prejavujú silné organizačné schopnosti. Títo ľudia sa však často obávajú, že nad mnohými situáciami nemajú dostatočnú kontrolu.

Negližé a sexy nočné košieľky sú pre tých, ktorí radi pútajú pozornosť

Romantické alebo odvážne hodvábne či saténové nočné košieľky naznačujú, že oplývate výraznou sebadôverou a snažíte sa dosiahnuť uznanie za svoje životné úspechy.

žena na posteli

Radi bývate chodíte von a zabávate sa, teší vás, ak ste stredobodom pozornosti a svoje miesto na výslní si dokážete poriadne vychutnať. Kvalita (nech už ide o čokoľvek) je pre vás mimoriadne dôležitá.

Nosenie ponožiek do postele znamená, že sa ovládate a chýba vám empatia

Pokiaľ si pred spaním zvyknete natiahnuť na nohy ponožky, pravdepodobne ste pragmatickí a vyrovnaný v mnohých aspektoch svojho života. Zaujímavé je, že mnohí z tých, ktorí pravidelne nosia ponožky do postele, sú považovaní za ľudí s nedostatkom empatie. Často sa tiež snažia o efektívny výkon v každodenných činnostiach a nič neponechávajú na náhodu.

Ak spávate nahý, zrejme ste cieľavedomý

Spanie v Adamovom rúchu často naznačuje, že ste so svojím životom spokojní a neumárate sa zbytočnosťami. Mnohí z tých, ktorí spia nahí, sa neboja posudzovania a vlastný názor si vážia viac ako cudziu mienku. Mnohí z tých, ktorí pravidelne spia nahí, sa môžu označiť za "cieľavedomých" a pozitívne mysliacich jedincov.

Široké tričko a nohavice poukazujú na slobodného ducha

Tričko na spanie vo veľkosti XXL skombinované s voľnými pyžamovými nohavicami o vás prezrádza, že rozhodne netrpíte nízkou sebadôverou. Charakterizuje vás  slobodný duch a vlastný názor, ktorý sa nebojíte prezentovať. Cítite sa pohodlne vo vlastnej koži a vaše ciele sú žiť život podľa svojich pravidiel.

žena v tričku

Váš voľnomyšlienkársky štýl znamená, že si vyberáte to, v čom sa cítite pohodlne a čo zodpovedá vašej nálade na daný deň. Nechcete tráviť príliš veľa času tým, že sa budete starať o to, čo ľudia aj tak neuvidia a už vôbec sa nechcete obmedzovať dlhými pyžamovými nohavicami a rukávmi.

Aké pyžamo je ideálne pre lepší spánok?

Nemusíme po radu chodiť ďaleko, ak si uvedomíme, že najlepšie pyžamo je také, ktoré vám ponúka najväčšie pohodlie. Vyberte si preto materiál, ktorý sa najlepšie prispôsobí vašej pokožke. Napríklad vlna je príjemná, ale môže škriabať. Bavlna je vo všeobecnosti obľúbená pre svoju mäkkosť a priedušnosť.

Mali by ste tiež zvážiť, ktoré pyžamo vám v noci pomôže účinne regulovať telesnú  teplotu. Flís je dobrou voľbou na zimné mesiace, keď sa chcete v posteli zohriať, zatiaľ čo ľahká bavlna vás v lete príjemne ochladí. Hodváb je považovaný za univerzálny materiál na reguláciu teploty bez ohľadu na ročné obdobie. Jeho nevýhodou je však šmykľavý povrch.

Ak trpíte alergiami, odporúčame vám zvoliť si pyžamo z prírodných materiálov, ako je napríklad bavlna, ľan či bambus. Ide o hypoalergénne materiály, ktoré môžu zmierniť alergické príznaky.

Tip: Poznáte všetky tieto prekvapujúce spánkové návyky z celého sveta?

Google+