Aké sú to tvrdé matrace a čím sú výnimočné?

Tvrdé matrace sú spevnené kokosom, RE penou alebo HR penouSpánok je dôležitou súčasťou našej existencie a trávime ním až tretinu života. Spíme, pretože potrebujeme oddych a regeneráciu po fyzickej, ale aj psychickej stránke. Z toho dôvodu si zodpovedne vyberajte aj správnu tvrdosť matraca.

Na trhu kú k dispozícii mäkké, stredne tvrdé a tvrdé matrace. Vedú sa rôzne diskusie, či je lepší mäkký alebo tvrdý matrac. Je to veľmi individuálne a treba do úvahy vziať svoje špecifické požiadavky.

Matrac nie sú ponožky, ktoré si môžete meniť každý deň. Vyberajte ho tak, že bude s vami niekoľko rokov...

Na to, aby boli tvrdé matrace tvrdými musia obsahovať určité materiály, ktoré im túto tvrdosť zabezpečia. Medzi najrozšírenejšie zložky patria kokos, RE pena či studená pena.
Matrace sú tvorené kombináciou týchto základných zložiek spolu s ďalšími materiálmi, tak aby došlo k zvýšeniu ich výhod. Dotvárajú celkovú kvalitu pre váš lahodný spánok.

Aké pozitíva vám poskytuje matrac s kokosovou zložkou?

Kokos patrí medzi najobľúbenejší prírodný materiál, ktorý sa používa na výrobu kvalitných tvrdých matracov. Na zabezpečenie mnohých ich výhod, sú kokosové vlákna ošetrené latexovým mliekom. Vďaka tomu sa vyznačujú flexibilitou a dlhou životnosťou. Kokosová doska nachádzajúca sa v matraci, musí byť veľmi pružná, aby zvládla nápor opakujúcich sa prehnutí, ktorými ju vystavujete noc čo noc.

Určite vás bude tiež zaujímať, že sa vyznačuje aj antialergickým vlastnosťami. Kokosové vlákna pomáhajú odvádzať z matraca počas vášho spánku vlhkosť a udržujú vám v posteli suchú klímu. Tým pádom sa nemusíte obávať roztočov a baktérií, pretože takéto prostredie nie je pre ich život vyhovujúce.

V našej ponuke patria medzi obľúbené kokosové matrace 1+1 HORTENZIA alebo zónový matrac spevnený kokosom COCO SENSITIVE.

HR peny sa dokážu prispôsobiť vášmu telu

Poznáte matrace zo studenej peny tzv. HR peny? Nie? Sú to vysoko pružné a elastické matrace s vynikajúcou cirkuláciou, dobrou priedušnosťou, ventiláciou a dlhou životnosťou. Príjemnú klímu matracu počas spánku vám zabezpečujú vzdialenosti medzi bunkami (štruktúra je podobná špongii), a tak dochádza k vyrovnávaniu teplotných rozdielov.

Vyrábané sú ekologickou technológiou "za studena", a preto sa môžu pýšiť vysokou pevnosťou a tvarovou stálosťou. Matrace s jadrom zo studenej peny majú aj vynikajúce ortopedické vlastnosti. Tým pádom vám zabezpečia väčšie pohodlie a dokážu sa prispôsobiť vášmu telu. Preto sa často odporúčajú zákazníkom s bolesťami chrbtice, ktorí však vyžadujú tvrdšie lôžko.

Materiál je pomerne ľahký. S jeho manipuláciou nebudete mať žiadny problém.

V akcii ponúkame kvalitný matrac zo studenej HR peny ATLANTA s cenou od 159.90 EUR.

Tvrdé matrace 1+1 REGINA s tuhou RE penouCenovo sú lepšie dostupné matrace z RE peny

V kategórii tvrdých matracov sa používa aj zložka s názvom RE pena. Čo je to?

Matrac vzniká stláčaním špeciálnych pien pri vysokom tlaku. Tvorený je jednou alebo dvomi zložkami - studenej peny HR a PUR pien. Vyznačujú sa stabilitou, odolnosťou a dobrými ortopedickými vlastnosťami. Vplyvom tlaku vznikne hutnejší materiál, ktorý má vyššiu nosnosť aj pre vyššie váhové kategórie. Tieto matrace sú lacné v porovnaní s kokosovými alebo čisto z tuhých HR pien.

Je tvrdý matrac aj pre mňa?

Všeobecne tento typ matracu je vhodný, ak vás trápia bolesti chrbta, ak máte vyššiu hmotnosť, či sa vám len jednoducho lepšie spí na pevnejšom. Tvrdé matrace majú aj dobré ortopedické vlastnosti.

Spíte radi na bruchu či na chrbte? Tuhé matrace vám poskytnú potrebnú oporu vášho chrbta. Chrbtica tak ostáva v prirodzenej  anatomickej polohe. Naopak mäkký typ matracu by spôsobil, že by sa vám ťažisko doňho príliš vnorilo. Telo by sa nachádzalo v neprirodzenej polohe a počas spánku by neregenerovalo.

Samozrejme, všetko má aj druhú stranu. Toto sú niektoré základné signály, že je matrac pre vás príliš tvrdý. V noci sa budíte na bolesť bokov, krížov či krčnej chrbtice. Máte stŕpnuté ruky alebo nohy. Neviete si nájsť správnu polohu na spánok. Často sa prehadzujete a nemôžete zaspať.

Tvrdšie matrace, ktoré poskytujú chrbtici maximálnu podporu, sa preto často označujú aj ako ortopedické matrace.

Naša stupnica tvrdostí

Tieto matrace máme v našom e-shope označené tuhosťou 5 zo 7 - tvrdšie matrace, 6 zo 7 - tvrdé matrace, 7 zo 7 - extra tvrdé matrace. Niektorí výrobcovia používajú označenie 4 a 5 z 5, alebo H4 / H5, prípadne T4 / T5.

Jednoduchý tip, ako ľahko otestujete svoj matrac, či nie je príliš tvrdý

Ľahnite si rovno na chrbát. Vsuňte svoju dlaň pod kríže alebo požiadajte niekoho z vašich blízkych, aby to urobil za vás. Mali by ste mať dostatok priestoru na to, aby sa tam dlaň zmestila. Ak budete mať pod dlaňou ešte veľa voľného miesta, váš matrac je príliš tvrdý.

Ešte jeden tip na záver

Matrace by nemali ležať na pevnej doske, pretože tá zabraňuje ich potrebnej ventilácii. Najlepšou možnosťou je použitie roštu. Dnes už je na výber množstvo druhov roštov, prečítajte si o ich výhodách a nevýhodách.

Neviete si rady? Opýtajte sa nás. Veľmi radi vám zodpovieme na vaše otázky a usmerníme vás vo výbere. Nečakajte a kontaktujte nás.

Niektoré tvrdšie a tvrdé matrace sme pre Vás vybrali do časti Súvisiace produkty, ktorá je na tejto stránke ešte nižšie pod formulárom na odoslanie otázky.

Google+