Najmodernejšie: matrace zo studenej a lenivej peny

Matrac zo studenej peny ATLANTA (AKCIA -40%)Matrace z moderných pien poskytujú optimálnu podporu ľudskému telu pri ležaní vo všetkých polohách a vyhovia tak náročným individuálnym požiadavkám zákazníkov.

Aj "studená pena" zahreje

Studená, tzv. HR pena - jedná sa o modernejšiu polyuretánovú penu v porovnaní s klasickou PUR penou. Vyrába sa metódou za studena (pri výrobe PUR peny sa uvoľňujú vysoké teploty), preto sa často označuje aj ako "studená pena".

2 základné prednosti:

  • Matrace zo studenej peny veľmi dobre podopierajú chrbticu vďaka vynikajúcim dynamickým vlastnostiam (pružnosť, elasticita a vysoký odpor proti stlačeniu). Vyššiu tuhosť HR peny ocenia všetci zákazníci, ktorí preferujú stredne tuhé alebo tvrdšie matrace. 
  • Matrace vyrobené zo studenej peny majú otvorenú bunkovú štruktúru - teda väčšie póry, ktoré sú prepojené a priedušnejšie, preto dokážu rýchlejšie odvetrávať vlhkosť.

Zdravotné matrace s jadrom zo studenej peny poskytujú potrebné ortopedické vlastnosti a majú dlhú životnosť. Majú lepšie elastické vlastnosti, tvarovú stálosť, sú komfortnejšie a lepšie kopírujú krivky tela v porovnaní s matracmi z klasickej PUR peny.

Studená pena sa v niektorých prípadoch v matracoch kombinuje s lenivou penou.

Lenivá (pamäťová) pena

Detail matraca s pamäťovou penou DUO VISCO (AKCIA -40%)Unikátna pena, ktorá sa nazýva tiež viscoelastická alebo termopena, ktorá dokáže kopírovať telo nielen na základe hmotnosti človeka, ale reaguje aj podľa jeho telesnej teploty. Táto moderná pena zahriatím mäkne a vďaka efektu tzv. pomalého vracania obmedzuje protitlak na exponované miesta a zabraňuje tak vzniku preležanín.

Jedinečné vlastnosti viskoelastickej peny sú zárukou maximálneho komfortu spánku. Vďaka svojej schopnosti reagovať na tlak aj teplo sa dokáže optimálne prispôsobiť tvaru ľudského tela. Dochádza k rovnomernému rozloženiu váhy a k zníženiu priemerného tlaku pôsobiaceho na organizmus.

Dochádza k zlepšeniu prekrvenia, spánok je bez neustálych zmien polohy kľudnejší. Matrace s lenivou penou sa teda odporúčajú pre užívateľov s problémami so spánkom a bolesťami chrbta alebo kĺbov. Matrace sú vhodné na lamelový rošt.

Matrace z pamäťovej peny si môžete vyberať v samostatnej kategórii: "Pamäťové" matrace. Vybrať si môžete z obľúbených rozmerov, napríklad do manželskej postele matrace 180 x 200 cm alebo matrace 160 x 200 cm.

 

Prednosti matracov z moderných pien:

  • vysoká elasticita
  • vynikajúce dynamické vlastnosti – pružnosť a vysoký odpor proti stlačeniu
  • vysoká tvarová stálosť pri dlhodobom používaní
  • výborná priedušnosť (hygiena lôžka) – veľmi dobré odvedenie telesnej vlhkosti
  • lenivá pena absorbuje telesnú teplotu a tým mäkne, nevytvára protitlak
  • pomáhajú ľuďom s bolesťami chrbta
Google+