Súčasťou moderného matraca je snímateľný poťah

Zdravý človek vypotí v priebehu noci počas spánku až niekoľko decilitrov tekutiny, ktorá prejde do prádla a do matraca. Preto musí byť zdravotný matrac dostatočne priedušný a musí byť schopný túto vlhkosť absorbovať a neskôr odvetrať. Tým poskytuje spiacemu dokonalý pocit suchého pohodlia počas celej noci a celého spánku.

Hygiena lôžka

Z tohto dôvodu je potrebné, aby poťahy na matrace spĺňali najprísnejšie hygienické kritéria, t.j. boli z kvalitného ľahko udržiavateľného materiálu, ktorý poskytne ochranu proti pliesňam, baktériám a nebol živnou pôdou pre roztoče. Tieto vlastnosti zabraňujú tvorbe nepríjemného zápachu. A pretože sa lôžkovín dotýkame aj holým telom, poťahové látky musia byť príjemné na dotyk.

Štandardom sa v poslednej dobe stali snímateľné, odzipsovateľné poťahy na matrace vyrobené z kvalitných materiálov, ktoré je možné jednoducho vyčistiť alebo vyprať v práčke a tak zabezpečiť maximálnu a rýchlu hygienu. Zdravotnému matracu vďaka prateľnému poťahu predĺžite hygienickú životnost!

Predstavujeme najobľúbenejšie poťahy na matrace

Damaškový poťah na matrac Damašek Soft: Poťah z kvalitného damašku bez vrstvy PES rúna. Poťah je opatrený zipsom. Poťah s možnosťou chemického čistenia. Damaškové poťahy sú pevné a výborne ochránia jadro matraca. Poťah je alergicky neutrálny.

Obľúbený, cenovo najvýhodnejší, prateľný poťah MedicoBiely prací poťah Medico: Poťahová biela strečová látka je prešitá vrstvou PES rúna. Prací poťah je opatrený deleným zipsom po celom obvode, teda poťah sa dá rozdeliť na 2 polovice a každú môžete vyprať samostatne. Poťah s možnosťou prania na 60 °C. Svojou mäkkosťou podstatne zvyšuje komfort ležania. Poťah je alergicky neutrálny.

Prateľný poťah na matrac - EasycleanPrací poťah Easyclean s 40% podielom bavlny: Veľmi kvalitná strečová látka je prešitá vrstvou mykaného dutého mikrovlákna s pamäťou. Súčasťou poťahu je delený zips s možnosťou rozdelenia poťahu na dve polovice. Poťah je takisto prateľný na 60 °C. Svojou mäkkosťou podstatne zvyšuje komfort ležania. Poťah je alergicky neutrálny.

Luxusný poťah na matrac Aloe VeraLuxusný poťah Aloe Vera: Poťahová látka je bohato prešitá vrstvou PES rúna (duté mikrovlákno), je opatrená deleným zipsom po celom obvode. Poťah s možnosťou prania na 60 °C. Vďaka obsahu výťažkov z blahodarného Aloe Vera, ktoré sa využíva pri výrobe luxusnej kozmetiky, pôsobí antisepticky a má priaznivý účinok na pokožku tela. Vhodné najmä pre zákazníkov s vyššou potivosťou. Jedná se o tzv. "funkčný poťah na matrac". Je alergicky neutrálny.

Google+