Moderné aplikácie pre kvalitnejší spánok

Chcete vylepšiť svoj spánok? V dnešnej modernej dobe môžete aj svoj spánok prenechať moderným technológiám. Pozrite si prehľad tých najlepších technológií ktoré sa postarajú o váš dokonalý spánok.

S pribúdajúcim vekom narastá aj počet starostí, stresu či zhonu. Tieto aspekty sa pripisujú na kvalite spánku. Vďaka moderným technológiám s môžete nechať kontrolovať spánok cez aplikácie. Vďaka nim si ráno urobíte prehľad o tom, ako ste spali, poprípade sa vďaka nim naučíte, ako vylepšiť kvalitu vášho spánku. Aplikácie dokážu využívať inteligentný budík, nahrávať zvuky a vyrátať čas hlbokého spánku. Okrem toho vám poskytnú sledovať spánkové vzorce, aj získať tipy na zlepšenie spánku. Pokiaľ trpíte nespavosťou, alebo len potrebujete zlepšiť váš spánok tieto aplikácie vám s tým iste pomôžu.

1. Sleep Cycle

Obľúbená aplikácia, ktorá vás zobudí vtedy, keď to bude pre vás najpohodlnejšie. Aplikácia dokáže sledovať údaje o vašom spánku a zobudí vás presne vtedy, keď budete v ľahkom spánku. Keďže obyčajný budík nás môže zobudiť aj počas tvrdého spánku kedy sa budeme cítiť rozospatí ešte veľmi dlho, aplikácia Sleep Cycle vás zobudí v ľahkej fáze.

Aplikácia používa na sledovanie pohybu a dýchania mikrofón a gyroskop, takže presne vníma vaše pohyby počas spánku. Jej nastavenie je veľmi bohaté. Môžete si v nej nastaviť vibrácie, osvetlenie, zvonenie a mnoho ďalšieho.

S aplikáciou okrem spomínaného získate

  • Meranie srdcového tepu
  • Poznámky k spánku
  • Relaxačné zvuky, meditácie, príbehy
  • Analýza spánku
  • Štatistiky a grafy

Tip: Moderné aplikácie k lepšiemu spánku?

2. Reflectly

Digitálny denník spánku vám pomôže pri zlepšení kvality spánku. Denník môžete brať ako súčasť vášho zaspávania. Poskytne vám výzvy a funkcie, ktoré vám pomôžu pri každodennom zapisovaní vášho dňa. Pri denníku Reflectly sa môžete maximálne uvoľniť a spísať svoje myšlienky, ktoré vám pomôžu uvoľniť stres. Spánkový denník vás dostane do maximálneho pokoja a vy sa tak budete môcť dobre vyspať.

3. SleepBot

Aplikácia je určená pre systém Android. Moderná aplikácia odkáže zaznamenať vaše chrápanie aj rozprávanie zo spánku, prípadne reagovať na problémy s dychom. Aplikácia je zameraná na sledovanie vášho spánku. Posúdi priebeh hĺbky vášho spánku na základe ktorého dokáže využívať inteligentný budík, ktorý spustí vo fáze, kedy ste v ľahkom spánku.

SleepBot je pre všetkých fanúšikov štatistík. Všetky zaujímavé informácie o tvojom spánku sa dozvieš práve cez túto aplikáciu

4. Go to Bed

Aplikácia Go to Bed vám vždy jasne pripomenie, že treba ísť spať. Moderná aplikácia vám vždy pripomenie, koľko ste počas týždňa spali, aký hlboký spánok ste mali a pomôže vám zlepšiť spánkový cyklus.

5. 10 % Happier

Potrebujete sa lepšie vyspať a byť tak na ďalší deň v pohodovej a šťastnej atmosfére? Aplikácia 10 % Happier vám ponúkne množstvo meditácií pre lepší spánok. Knižnica s viac ako 500 meditáciami aj inšpiratívne príbehy, ktoré vás dostanú do pohodovej atmosféry a tým zlepšia váš spánok.

6. Twilight

Patríte medzi ľudí, ktorí radi pozerajú pred spaním do mobilu? Aplikácia Twilight uchráni vaše oči pred škodlivým modrým svetlom. Aplikácia toto svetlo nahrádza teplejšími farbami. V aplikácií si môžete nastaviť kedy sa tento filter zapne a vypne. Modré svetlo sa pripisuje na horšej kvalite spánku a nespavosti. Túto aplikáciu preto ocenia všetci, ktorí večer pred spaním sledujú mobilný telefón.

Tip: Ako modré svetlo vplýva na kvalitu spánku a prečo sa mu radšej vyhýbať

7. Sleepo

Nechajte sa naviesť na pohodovú atmosféru s aplikáciou Sleepo. Vďaka nej si môžete zvoliť hudbu podľa vašej nálady, ktorá vás navodí na príjemný spánok. Aplikácia má vo svojej zbierke rozličné zvuky, ktoré si podľa nálady namixujete sami.

Zaujala vás jedna z aplikácií? Vyberte si tú vašu a skvalitnite váš spánok už dnes. Stačí keď vyskúšate, ktorá aplikácia vám najviac vyhovuje.

Google+