0,00 € / 0ks
0

Zdravý spánok

12 – dňová výzva pre lepší a kvalitnejší spánok. Vyskúšajte ju aj vy

Správna spánková hygiena je pre dobrý spánok mimoriadne dôležitá. Zakladá sa najmä na vhodnom prostredí a správnych spánkových návykoch. My vám ponúkame 30-dňový plán s osvedčenými tipmi, vďaka ktorým si spánok určite zlepšíte. Vyzbrojte sa teda odhodlaním a dôslednosťou a smelo začnite.

22.07.2021
Alzheimer a spánok - ich vzájomná súvislosť a rady pre lepší odpočinok

Alzheimerova môže mať vplyv na všetko, od nálady cez pamäť až po bežné správanie. Preto niet divu, že pacienti, ktorí trpia týmto ochorením, majú často problémy so spánkom. To často predstavuje problém nielen pre nich, ale aj pre ich opatrovateľov či rodinných príslušníkov. Aby sme lepšie pochopili, o čo vlastne ide, pozrime sa na túto problematiku bližšie.

21.06.2021
Prečo je spánok na chrbte prospešný + 6 tipov, ako si ho môžete natrénovať

Pokiaľ sa chystáte spať, spôsob, ako sa ukladáte na posteľ, môže byť to posledné, čo vám napadne. Pritom azda ani netušíte, že polohy pri spánku sú oveľa dôležitejšie, ako si myslíte. Naučte sa spať na chrbte a prebúdzajte sa ráno svieži a oddýchnutí. Aby ste si na to ľahšie privykli, prečítajte si, ako na to.

15.03.2021
Hygiena spánku, alebo ako vylepšiť svoje spánkové návyky

Zdravý spánok je dôležitý pre fyzické aj duševné zdravie, zvyšuje produktivitu a celkovú kvalitu života. Každý, od dieťaťa až po seniora, má prospech z lepšieho spánku a hygiena spánku môže hrať kľúčovú úlohu pri dosahovaní tohto cieľa. Čo je to spánková hygiena, a ako vylepšiť svoje návyky, aby ste sa lepšie vyspali? Čítajte ďalej, dozviete sa viac.

29.01.2021
Trápia vás nočné mory? Poradíme vám, ako sa zbaviť zlých snov a začať pokojne spávať

Aj vy patríte k ľuďom, ktorí v snoch utekajú pred neznámou hrozbou a pritom sa ledva pohnú z miesta, padajú z veľkej výšky, strácajú zuby alebo blúdia osamotení na miestach, ktoré vôbec nepoznajú? Mnohé z týchto snov sú pritom také živé, že sa z nich budíte s nepríjemnými pocitmi, ktoré vám bránia znovu zaspať. Nočné mory rozhodne netreba brať na ľahkú váhu. V dnešnom článku sa preto pozrieme na to, čo zlé sny spôsobuje, aké sa vyskytujú najčastejšie, ako aj to, ako im úspešne predchádzať.

25.11.2020
Tipy na lepší spánok pre ľudí so skoliózou

Skolióza a problémy so spánkom často kráčajú ruka v ruke. V noci neviete, ako sa máte uložiť a ráno sa budíte ako polámaní. Niet sa čo čudovať, že ak vy alebo vaši blízki trpíte nerovnomerným zakrivením chrbtice, hľadáte spôsob, ako by ste tieto problémy prekonali. Samozrejme, prvoradé sú odporúčania, ktoré vám poskytne váš ošetrujúci lekár. My vám však ponúkame tipy, ako dosiahnuť lepší a pohodlnejší spánok aj v prípade skoliózy.

30.10.2020
Naše dieťa chrápe, čo s tým?

Chrápanie je znížená priechodnosť dýchacích ciest, ktorá vyvoláva chvenie mäkkého podnebia. Trápi mužov, ženy, no nevyhýba sa ani deťom. Pokiaľ aj vaše dieťa chrápe, zbystrite pozornosť a radšej to nepodceňujte, môže to napovedať o jeho zdravotných problémoch.

17.09.2020
Chrápanie znižuje kvalitu spánku. Zbavte sa ho!

Ak si v noci sem-tam pochrapkáte, ešte to nemusí byť nič vážne. Horšie však je, ak vaše chrápanie budí zo spánku partnera alebo nebodaj aj vás samých. Doprajte si konečne kvalitný spánok bez rušenia. Čo vlastne spôsobuje tento nepríjemný zvuk, ako vzniká a ako sa zbaviť chrápania, vám poradíme v dnešnom článku.

10.06.2020
Koľko by malo spať bábätko a prečo je preňho spánok taký dôležitý

Všetci vieme, že každé bábätko má iný, individuálny vzorec spánku či kŕmenia. Niektoré spia v noci viac, iné budia rodičov svojím plačom v pomerne krátkych intervaloch. Najmä novorodeniatka počas prvých týždňov vôbec nerozlišujú medzi dňom a nocou. Spánok je však pre bábätká veľmi dôležitý z viacerých dôvodov. Aby ste mali istotu, že váš drobček spí naozaj dosť, prezradíme vám, koľko by malo spať bábätko a prečo je dobré dodržiavať pravidelné rituály pred spaním.

13.05.2020
Nemôžete spávať? Naučte sa, ako bojovať proti stresu

Stres má výrazný negatívny vplyv nielen na zvládanie bežných situácií počas dňa, ale častokrát spôsobuje i nespavosť. Zrejme už každý zažil situácie, keď bol taký rozrušený, znepokojený, ustarostený alebo smutný, že nemohol zaspať. Nočné hodiny plynuli, ale spánok stále neprichádzal a hrozilo, že jednoducho nezažmúrite oka. Našťastie existuje lepší spôsob, ako si zvoliť lieky na spanie. Naučte sa s nami, ako spracovať stres tak, aby vám neuškodil.

02.03.2020
123