0,00 € / 0ks
0

Blog o zdravom spánku

Neviete, čo so starou posteľnou bielizňou? Tu je 12 spôsobov jej opätovného využitia

Staré plachty a návliečky nepatria do koša. Nápadov čo s nimi je neúrekom. Osloví vás nejaký?

26.05.2018
Viete, čo o vás prezrádza vaše pyžamo? Možno viac, ako ste si mysleli

Saténová nočná košieľka, pohodlné tričko a široké nohavice alebo teplé ponožky? To, v čom najradšej spíte, veľa vypovedá o vašej osobnosti. Prečítajte si viac a zistite, či to sedí aj na vás.

13.10.2021
Naše dieťa chrápe, čo s tým?

Chrápanie je znížená priechodnosť dýchacích ciest, ktorá vyvoláva chvenie mäkkého podnebia. Trápi mužov, ženy, no nevyhýba sa ani deťom. Pokiaľ aj vaše dieťa chrápe, zbystrite pozornosť a radšej to nepodceňujte, môže to napovedať o jeho zdravotných problémoch.

17.09.2020
Ako vybrať matrace pre ležiacich pacientov

Sami vieme, ako starostlivo si vyberáme matrac, na ktorom budeme tráviť noci. Čo však musí spĺňať matrac, ktorý je určený pre tých, ktorí na ňom musia tráviť nielen noci, ale aj celé dni? Reč je o matracoch pre ležiacich pacientov, ktoré svojím zložením a ortopedickými vlastnosťami uľahčujú pacientom dlhodobý pobyt na lôžku. Umožňujú dokonalé kopírovanie kriviek tela, poskytujú oporu svalom a chrbtici a zabraňujú aj vzniku preležanín.

06.11.2019
Neštípe vás niečo v posteli? Alebo ako zistíte, že máte v izbe ploštice

Nepríjemné, odpudzujúce a rýchlo sa množiace – ploštice sa objavujú aj na miestach, kde by ste ich nečakali. Viete, ako sa im vyhnúť?

27.06.2018
Nedostatok spánku a poruchy zraku spolu súvisia. Zistite, ako sa to prejavuje

Človeka, ktorý sa v noci poriadne nevyspal, spoznáme na prvý pohľad. Tmavé kruhy pod očami, opuchnuté alebo ovisnuté viečka sú neklamnými príznakmi nedostatočného nočného odpočinku. Hoci sú jeho účinky viditeľné aj navonok, riziká, ktoré sa za ním môžu skrývať, sú často oveľa nebezpečnejšie. Prečítajte si o nich viac.

09.09.2021
Tipy na lepší spánok pre ľudí so skoliózou

Skolióza a problémy so spánkom často kráčajú ruka v ruke. V noci neviete, ako sa máte uložiť a ráno sa budíte ako polámaní. Niet sa čo čudovať, že ak vy alebo vaši blízki trpíte nerovnomerným zakrivením chrbtice, hľadáte spôsob, ako by ste tieto problémy prekonali. Samozrejme, prvoradé sú odporúčania, ktoré vám poskytne váš ošetrujúci lekár. My vám však ponúkame tipy, ako dosiahnuť lepší a pohodlnejší spánok aj v prípade skoliózy.

30.10.2020
Vplýva kvalitný spánok na imunitu?

Pravdepodobne ste už počuli, aby ste si dopriali dostatok odpočinku, keď sa cítite unavení. Dostatočný spánok je nevyhnutný pre zdravie, bohužiaľ, nie všetci si to uvedomujeme. V dnešnom uponáhľanom svete je dôležitosť dobrého spánku často postavená na vedľajšiu koľaj. Pritom nie je nič lepšie, ako prebudiť sa plný energie a začať nový deň. Spánok má aj mnoho ďalších výhod, ako je napríklad posilnenie imunitného systému.

18.03.2021
Naučte sa, ako vybrať XXL matrac, aký potrebujete

Život ľudí s vyššou váhou nie je jednoduchý. Okrem toho, že potrebujú špeciálne oblečenie, aby sa cítili pohodlne, mali by mať aj vhodný matrac, ktorý by zodpovedal ich špecifickým potrebám. Vyššia váha totiž predstavuje aj väčšiu záťaž pre chrbát a kĺby, čo sa častokrát prejavuje nepríjemnými bolesťami. Vyberte si svoj XXL matrac a dajte zbohom diskomfortu a bolestiam.

09.12.2019
Trápia vás nočné mory? Poradíme vám, ako sa zbaviť zlých snov a začať pokojne spávať

Aj vy patríte k ľuďom, ktorí v snoch utekajú pred neznámou hrozbou a pritom sa ledva pohnú z miesta, padajú z veľkej výšky, strácajú zuby alebo blúdia osamotení na miestach, ktoré vôbec nepoznajú? Mnohé z týchto snov sú pritom také živé, že sa z nich budíte s nepríjemnými pocitmi, ktoré vám bránia znovu zaspať. Nočné mory rozhodne netreba brať na ľahkú váhu. V dnešnom článku sa preto pozrieme na to, čo zlé sny spôsobuje, aké sa vyskytujú najčastejšie, ako aj to, ako im úspešne predchádzať.

25.11.2020