0,00 € / 0ks
0

Blog o zdravom spánku

Ako šport ovplyvňuje kvalitu spánku?

Každý sa rád dobre a kvalitne vyspí. Možno ste už počuli o tom, že pravidelný spánok prispieva ku kvalite spánku a zlepšuje ho vo všetkých fázach. Ako teda šport a spánok spolu súvisia?

14.07.2023
Ako vybrať anatomický vankúš

Naši predkovia mali v minulosti pri výbere vankúšov veľmi ľahkú voľbu. Nie je to tak dávno, mnohí si ešte pamätajú klasické páperové vankúše našich starých mám. Určite množstvo domácností na vidieku tieto vankúše stále používa. Doba sa však výrazne zmenila a s ňou aj ponuka vankúšov. Neraz je pri kupovaní vankúša pre mnohých problém vybrať si ten správny. Vyznať sa v rôznych tvaroch, materiáloch a druhoch, ktoré sú v ponuke, je niekedy naozaj ťažké.

16.07.2018
Mali by ste spávať na pravom alebo na ľavom boku? Prečítajte si, od čoho to závisí

Možno to znie banálne, ale spánková poloha môže výrazne ovplyvniť vašu celkovú pohodu. V závislosti od daného veku, zdravotného stavu a typu postavy totiž môže byť pre vás určitá poloha lepšia ako ostatné. Presvedčte sa o tom sami v našom článku.

19.05.2023
12 – dňová výzva pre lepší a kvalitnejší spánok. Vyskúšajte ju aj vy

Správna spánková hygiena je pre dobrý spánok mimoriadne dôležitá. Zakladá sa najmä na vhodnom prostredí a správnych spánkových návykoch. My vám ponúkame 30-dňový plán s osvedčenými tipmi, vďaka ktorým si spánok určite zlepšíte. Vyzbrojte sa teda odhodlaním a dôslednosťou a smelo začnite.

22.07.2021
Baldachýn nad posteľou nie je len estetickým doplnkom

K zdravému spánku prispieva viacero faktorov – kvalitné stravovanie, veľa pohybu, málo stresu a mnoho ďalšieho. Okrem zdravého životného štýlu na spánok vplýva aj prostredie v ktorom spíme.

14.08.2023
Viete, aký je rozdiel medzi pružinovým a taštičkovým matracom?

Vyznať sa v spleti rôznych názvov a termínov dá niekedy poriadne zabrať. A to dokonca aj pri takej bežnej veci, akou sú matrace. Tým skôr, že ich nekupujeme každý deň či rok, ale raz za niekoľko rokov. To, čo platilo pred niekoľkými rokmi, dnes už nemusí platiť, pretože vývoj aj v oblasti matracov ide veľmi rýchlo dopredu.

01.06.2021
Alzheimer a spánok - ich vzájomná súvislosť a rady pre lepší odpočinok

Alzheimerova môže mať vplyv na všetko, od nálady cez pamäť až po bežné správanie. Preto niet divu, že pacienti, ktorí trpia týmto ochorením, majú často problémy so spánkom. To často predstavuje problém nielen pre nich, ale aj pre ich opatrovateľov či rodinných príslušníkov. Aby sme lepšie pochopili, o čo vlastne ide, pozrime sa na túto problematiku bližšie.

21.06.2021
Moderné aplikácie pre kvalitnejší spánok

Chcete vylepšiť svoj spánok? V dnešnej modernej dobe môžete aj svoj spánok prenechať moderným technológiám. Pozrite si prehľad tých najlepších technológií ktoré sa postarajú o váš dokonalý spánok.

23.06.2023
Vyskúšajte rozdiel medzi bielym, hnedým a ružovým šumom a vyspite sa dosýta

Možno ste už počuli o „bielom šume“, ktorý je obzvlášť obľúbený pri zaspávaní detí, ale viete niečo o hnedom alebo ružovom šume? V dnešnom článku vám vysvetlíme, ako sa navzájom líšia a ktoré zvuky k nim môžeme priradiť. Potom je už len na vás, aby ste zistili, ktorý z nich vám vyhovuje najviac.

06.04.2023
Ako vybrať posteľ do detskej izby

Deti rastú ako z vody, a tak nečudo, že sa ani nenazdáte a detská postieľka je pre ne už prikrátka. Kedy je vhodný čas vymeniť detskú postieľku za veľkú posteľ necháme na vás. Niekedy je tým správnym impulzom, keď dieťa úplne prestane používať plienky.Alebo pri živších deťoch obdobie, kedy začínajú samostatne vyliezať z postieľky a hrozí nebezpečenstvo pádu. Nech už je dôvod výmeny postieľky za posteľ akýkoľvek, v dnešnom článku vám poradíme ako vybrať posteľ do detskej izby tak, aby ste boli spokojní nielen vy, ale hlavne vaše dieťa.

28.04.2018
345