0,00 € / 0ks
0

Blog o zdravom spánku

Prečo je spánok na chrbte prospešný + 6 tipov, ako si ho môžete natrénovať

Pokiaľ sa chystáte spať, spôsob, ako sa ukladáte na posteľ, môže byť to posledné, čo vám napadne. Pritom azda ani netušíte, že polohy pri spánku sú oveľa dôležitejšie, ako si myslíte. Naučte sa spať na chrbte a prebúdzajte sa ráno svieži a oddýchnutí. Aby ste si na to ľahšie privykli, prečítajte si, ako na to.

15.03.2021
Moderné aplikácie pre kvalitnejší spánok

Chcete vylepšiť svoj spánok? V dnešnej modernej dobe môžete aj svoj spánok prenechať moderným technológiám. Pozrite si prehľad tých najlepších technológií ktoré sa postarajú o váš dokonalý spánok.

23.06.2023
Poruchy spánku u mužov + tipy pre lepší odpočinok

Spánok je životne dôležitý pre každého, ale vedeli ste, že spánok mužov a žien sa navzájom líši? Navyše, veľa mužov nemá dostatok kvalitného spánku napriek tomu, že v posteli strávia dostatok hodín. Často sú na príčine práve poruchy spánku.

03.03.2023
Najčastejšie chyby pri kúpe matracov

Čaká vás v najbližšom čase kúpa nového matraca? Jeho výber je proces, ktorý by ste nemali podceňovať. Ide o investíciu na niekoľko rokov a v posteli strávite aj 8 hodín denne. Správny výber matraca ovplyvní, či sa ráno prebudíte svieži a dobre vyspatí alebo dolámaní. Každý má pri jeho výbere iné nároky na výšku, materiál alebo tvrdosť. V dnešnom článku sa dozviete, aké najčastejšie chyby pri kúpe matracov. Veríme, že práve VY sa im vyhnete!

02.04.2018
Ako zlepšiť kvalitu spánku v starobe?

Dostatočný a zdravý spánok potrebuje každý človek, samozrejme aj deti i seniori. A práve ľudia v staršom veku sa veľmi často stretávajú s problémami spánku. Mnohí z nich majú menej kvalitný spánok, trápi ich nespavosť, v noci sa často budia a ráno vstávajú veľmi zavčasu. V konečnom dôsledku spia veľmi krátko. Aké sú príčiny a ako zlepšiť kvalitu spánku v starobe?

20.02.2019
Rozlúčte sa so stuhnutou šijou a bolesťou krčných svalov po prebudení

Prebudiť sa s boľavým a stuhnutým krkom nikomu nezlepší náladu. Siahnuť po tabletkách proti bolesti nie je vždy správnym riešením, najmä v prípade, ak sa problém opakuje častejšie. Preto sme si pre vás pripravili prehľad toho, čo spôsobuje bolestivú a stuhnutú šiju, ako aj tipy na rýchlu úľavu.

01.06.2023
Detská obezita má viacero príčin. Jednou z nich môže byť aj nedostatok spánku

Nedávne štúdie preukázali, že u detí, ktoré spia menej, ako je odporúčané pre ich vek, sa zvyšuje riziko vzniku obezity. Potvrdilo sa, že deti a dospievajúci, ktorí pravidelne spia menej ako ich rovesníci, v dospelosti viac priberajú a je u nich vyššia pravdepodobnosť nadváhy alebo obezity.

01.02.2023
Aký zvoliť matrac pri bolesti chrbtice?

V dnešnej dobe sa čoraz viac ľudí sťažuje na bolesť v oblasti chrbtice. Príčiny sú rôzne, no vzniká predovšetkým v dôsledku zlého životného štýlu.

31.08.2017
Vyrušuje vás partner pri spaní?

Máte partnera s ktorým zdieľate všetko dobré aj to zlé? Jedna spálňa a jedna spoločná posteľ môže byť pre manželov alebo partnerov zdrojom neskutočnej romantiky. Spoločné každodenné chvíle pri zaspávaní, spoločné prebúdzanie vraj utužuje vzťah medzi dvoma ľuďmi. Lenže nie vždy ide o romantiku. Počas spánku v spoločnej posteli môžeme zažiť aj nepríjemné chvíle.

20.02.2019
Zaspávanie v práci: 12 tipov, ako zostať čerstvý ako rybička

Nedostatok spánku má za následok zhoršenie výkonnosti a zvyšuje riziko nehôd a úrazov na pracoviskách. Ak sa s týmto problémom boríte aj vy, zozbierali sme pre vás niekoľko praktických tipov. Čítajte ďalej a dozviete sa, ako si jednoducho osviežiť telo a myseľ a prestať driemať v práci.

06.05.2023
456