0,00 € / 0ks
0

Blog o zdravom spánku

Vedeli ste, že kvalita spánku môže mať vplyv na pokožku?

Na to, aby ste vyzerali mladšie, nemusíte používať drahé krémy proti starnutiu. Ako ukazujú výsledky viacerých štúdií, možno by stačilo len dopriať si viac hodín spánku.

10.02.2023
Aký matrac je vhodný na lamelové rošty?

Každá posteľ sa skladá z 3 prvkov - konštrukcie lôžka, matraca a roštu. Rošt je nemenej dôležitý ako matrac, a jeho výber by mal predchádzať výberu matraca.

22.10.2017
Čo robiť, keď nemôžem zaspať?

Nepočítajte ovečky, tento starý trik v skutočnosti málokedy zaberie. Omnoho lepšie výsledky dosiahnete, ak sa sústredíte na veci, ktoré naozaj pomáhajú. Napríklad na teplotu vzduchu v spálni, vylúčenie povzbudivých nápojov, či relaxačné cvičenia. Pozrite sa spolu s nami na osvedčené metódy, ktoré pri zaspávaní reálne fungujú.

28.11.2018
Skoré ranné prebúdzanie - čo robiť, ak sa zobúdzate príliš zavčasu?

Aj pri kvalitných tmavých závesoch sa nám môže stať, že sa zobudíme skôr, ako by sme si priali. A hoci je takéto prebúdzanie pomerne skľučujúce, ešte nepríjemnejšie je, ak nemôžeme znova zaspať. Prečítajte si, čo ovplyvňuje našu schopnosť dlhšie spať, aké sú príčiny skorého ranného prebúdzania a ako ich prekonať.

24.03.2023
Chrápanie u detí – čo ho spôsobuje a kedy môže predstavovať vážny problém?

Kým takmer polovica dospelých z času na čas chrápe, u detí nie je chrápanie až také časté. Kedy je teda dôvod na obavy?

10.01.2023
Globálna kríza na trhu pien a jej vplyv na výrobu a expedíciu matracov

Ako ste si už možno všimli, súčasná situácia na trhu s matracmi je mimoriadne nepriaznivá. Akútny nedostatok vstupných surovín potrebných na výrobu pien má ďalekosiahle dôsledky. Podpísal sa aj na zvýšení cien a predĺžení dodacích termínov vyrobených matracov. Zákazníci tak v súčasnosti nedostávajú objednaný tovar v lehotách, ako to bolo bežné za normálnych okolností.Ako ste si už možno všimli, súčasná situácia na trhu s matracmi z polyuretánovej peny je mimoriadne nepriaznivá. Akútny nedostatok vstupných surovín potrebných na ich výrobu má ďalekosiahle dôsledky. Podpísal sa aj na zvýšení cien a predĺžení dodacích termínov vyrobených matracov. Zákazníci tak v súčasnosti nedostávajú objednaný tovar v lehotách, ako to bolo bežné za normálnych okolností.

10.02.2021
Optimálna dĺžka spánku podľa veku. Zistite koľko by ste mali spať vy alebo vaše dieťa

Spánok je predmetom skúmania, či už vedcov alebo obyčajných ľudí, už dlhé roky. Jedna z najdôležitejších a najčastejšie riešených vecí ohľadom spánku je to, aká by mala byť jeho dĺžka. Ako dlho spať? A čo spánok detí? Tu nájdete odpovede na všetky tieto otázky.

22.08.2018
Overené tipy pre ľahkých spáčov, ktorých zobudí aj najmenší hluk

Niekoho zobudí už tichý šepot. Iný nemá problém spať pri hučiacom televízore a nepreberie ho ani hlasné buchnutie dverí. Ak aj vy patríte k ľahkým spáčom, určite vás zaujíma, ako si zlepšiť spánok. Preto sme pre vás pripravili osvedčené tipy, ktoré určite využijete. 

16.01.2023
Ako hormóny ovplyvňujú spánok? Zisťovali sme za vás

Hormóny majú vplyv na veľa oblastí z našich životov, od nálady, energie, vzhľadu pleti... Ako však dokážu ovplyvniť to, ako spíme? Prečítajte si viac v našom článku.

19.12.2022
Matrace pre seniorov - vyberáme spoločne

Je veľa dôvodov, prečo sa niekedy zle vyspíte a zobúdzate sa unavení. Jedným z nich je výber nevhodného matraca. Kúpa správneho matraca je prvým krokom nielen k tomu, aby ste sa každé ráno zobúdzali odpočinutí, ale je to dôležitá investícia i do zdravia. Platí to 2-násobne v prípade, že už máte čo to odžité a s narastajúcim vekom sa objavuje únava či nebodaj zdravotné komplikácie.

13.03.2018
567