0,00 € / 0ks
0

Blog o zdravom spánku

Spánok cez deň - áno alebo nie?

Spánok je nevyhnutnou súčasťou života každého človeka. V tejto oblasti je toho ešte veľa neobjaveného a neprebádaného. Jedno je však isté, kvalitný spánok je kľúčom k tomu, aby smenasledujúci deň mali dostatok energie. Počas spánku dochádza k regenerácii organizmu a navracajú sa nám fyzické a psychické sily. Je však dobrý spánok cez deň a ako dlho spať?

28.04.2018
Trápi vás syndróm nepokojných nôh? Poradíme vám, ako zmierniť jeho príznaky

Ak trpíte syndrómom nepokojných nôh, jeho príznaky vám určite nemusíme vysvetľovať. Nepríjemnou súčasťou tohto ochorenia je však skutočnosť, že príznaky sa neobmedzujú iba na deň, ale doslova znemožňujú aj večerné usínanie.

09.12.2022
Hypersomnia alebo čo by ste mali vedieť o nadmernej spavosti

Ospalosť a podriemkavanie počas dňa napriek tomu, že ste v noci spali viac ako dostatočne, môže znamenať, že trpíte hypersomniou. O čo presne ide a ako si s tým dať rady, vám už prezradíme v našom článku.

22.11.2022
Aké sú to tvrdé matrace a čím sú výnimočné?

Na to, aby boli tvrdé matrace tvrdými musia obsahovať určité materiály, ktoré im túto tvrdosť zabezpečia. Medzi najrozšírenejšie zložky patria kokos, RE pena či studená pena. Matrace sú tvorené kombináciou týchto základných zložiek spolu s ďalšími materiálmi, tak aby došlo k zvýšeniu ich výhod.

01.10.2015
Poruchy spánku a migréna môžu spolu súvisieť. Ako vystúpiť zo začarovaného kruhu?

V noci ste sa poriadne nevyspali a už viete, že na druhý deň môžete očakávať záchvat migrény. Alebo vás prepadne migréna a bráni vám upadnúť do spánku, ktorý by vám priniesol túžobne očakávanú úľavu od bolesti. Našťastie už vieme, ako si môžete pomôcť. Prečítajte si o tom viac v našom článku.

04.07.2022
Zdriemnutie, kofeín, alebo kvalitný spánok?

Vyberte si najúčinnejšiu metódu, ako zdolať popoludňajšiu únavu a skúste s ňou raz a navždy skoncovať.

15.03.2018
Môžete spať menej ako 7 hodín za noc a cítiť sa oddýchnutí? Zisťovali sme za vás

Plnohodnotný nočný spánok je nielen príjemný, ale zlepšuje aj duševnú výkonnosť a posilňuje celkové zdravie. Väčšina dospelých potrebuje viac ako 7 hodín spánku za noc a deti i dospievajúci vzhľadom na svoj vývoj dokonca ešte viac. Čo však v prípade, ak si taký luxus jednoducho nemôžete dovoliť?

08.11.2022
Matrace na pohovku, váľandu

Dosluhujú vám matrace na starej posteli alebo matrace na pohovku a váľandu už niečo zažili? Chcete ich vymeniť bez toho, aby ste vyhadzovali posteľ? Vo väčšine prípadov to nejde. Buď sú pevne pripevnené na plochu postele alebo tvoria súčasť pohovky, či váľandy. V dnešnom článku si povieme, čo robiť v prípade, keď chcete nové matrace na váľandu alebo pohovku.

17.12.2017
ADHD a spánok – 8 tipov ako sa lepšie vyspať, ak trpíte hyperaktivitou

Ľudia s ADHD majú zvyčajne problémy so zaspávaním a nočným prebúdzaním. Na druhej strane nie sú schopní vstať načas a nedokáže ich zobudiť ani poriadne hlasný budík. Nasledujúce rady by vám preto mali dopomôcť ku kvalitnému spánku aj napriek uvedenej diagnóze.

04.07.2022
Dobrú noc nespavosť! Ako na kvalitný spánok - INFOGRAFIKA

Všetci dobre vieme, že dobrý spánok je kľúčom k zdravému životnému štýlu a k lepšiemu zdraviu. Napriek tomu rozsiahly výskum Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR ukázal, že viac ako 40%  Slovákov nie je spokojných s kvalitou ich spánku.

19.03.2018
678