0,00 € / 0ks
0

Blog o zdravom spánku

Je námesačníctvo nebezpečné? Kedy je somnambulizmus poruchou a ako ho riešiť

Vstávanie a prechádzanie sa v stave spánku je častejšie u detí ako u dospelých a často sa v puberte samovoľne vytratí. Námesačný človek si však počas týchto epizód môže vážne ublížiť a navyše sa musí vyrovnávať s horším spánkom, úzkosťou a dennou ospalosťou.

21.10.2022
Zdravý spánok u detí

Spánok je veľmi dôležitý pre všetkých ľudí, no hlavne pre našich malých drobcov. Zdravý spánok detí ovplyvňuje ich fyzický aj mentálny vývin a dochádza v ňom k rastu i regenerácii síl detí. Ak majú deti...

08.02.2018
Skoré ranné vstávanie nemusí byť vždy problém. Prezradíme vám, ako si ho zjednodušiť

Všetko sa začína v okamihu, keď otvoríte oči. Veľakrát ste však mrzutí a unavení a jediné, čo chcete, je zakutrať sa naspäť pod perinu. Pritom stačia malé zmeny a môžete sa prebúdzať aj skoro ráno nabití energiou a s chuťou do práce. Prečítajte si tipy, ako sa pripraviť na produktívny a úspešný deň.

07.06.2022
Ako sny ovplyvňujú kvalitu spánku + tipy pre krajšie sny

Dobrú noc a sladké sny – tak si obyčajne želáme pred spaním. Hoci neexistuje jednoduché vysvetlenie významu a účelu snov, v dnešnom článku si povieme viac o tom, čo môžete podniknúť, aby ste spali lepšie.

04.10.2022
Ako správne skombinovať matrac a rošt?

Ak chcete využiť potenciál matraca naplno, musíte mu zabezpečiť ideálne podmienky pre fungovanie. V prípade matracov je to najmä správny podklad, ktorý môže predĺžiť alebo skrátiť životnosť matraca - zvýrazniť anatomické vlastnosti matraca alebo ich naopak utlmiť. Prinášame Vám prehľad jednotlivých druhov podkladov, na ktoré sa zvyčajne matrace ukladajú.

23.04.2015
Aké sú správne polohy spánku?

Dobrý spánok je veľmi dôležitý na regeneráciu tela aj na pamäť, avšak jeho kvalita závisí od rôznych faktorov. Patrí medzi ne nielen dĺžka spánku, vhodne zvolený matrac, ale aj správna poloha pri spánku.

09.10.2017
Ako sa zotaviť po prebdenej noci? Zvládnite dôsledky, aké so sebou prináša nedostatok spánku

Či už z vlastnej vôle alebo prinútení okolnosťami, v noci ste spali veľmi málo a teraz vás čaká nový deň so všetkými svojimi povinnosťami. Bez ohľadu na to, prečo ste v noci nespali, následky na seba nedajú dlho čakať. Aký je najlepší spôsob, ako sa s nedostatkom spánku vyrovnať?

07.06.2022
Je zívanie naozaj nákazlivé? Zistite, prečo vlastne zívame

Už ste niekedy "chytili" zívanie od niekoho iného? Nejaká osoba otvorí ústa na veľké zívnutie a vy zrazu zistíte, že podvedome robíte to isté. Prečo sa to deje a ako sa táto zdanlivo nedobrovoľná činnosť prenáša z jedného človeka na druhého? Poďme sa pozrieť na vedeckú podstatu zívania.

25.09.2022
Matrace a tvrdosť: rozšírená stupnica tvrdostí 1 až 7

Širokú ponuku matracov sme rozčlenili podľa stupňov tvrdosti. Štandardná stupnica pozná 5 stupňov tvrdosti matracov, no my sme sa rozhodli stupnicu rozšíriť.

23.04.2015
789