0,00 € / 0ks
0

Blog o zdravom spánku

Správne polohy spánku v tehotenstve

O tom, že spánok je veľmi dôležitý sme už písali. Rovnako tak o správnych polohách spánku. Avšak čo sa týka spánku v tehotenstve, platí to dvojnásobne...

13.01.2018
Narúša vám zmena času spánok? Vyskúšajte tieto rady a zabudnite na nespavosť

Prechod z letného na zimný čas a naopak môžu vyvolať problémy so spánkom a nespavosť. Nenechajte sa ovplyvniť týmito zmenami a vyspite sa poriadne. Začítajte sa do našich tipov a zaraďte ich do svojho denného harmonogramu. Vďaka nim budete schopní privítať ráno plní energie a s úsmevom začať nový deň.

03.01.2022
Môžu farby v spálni ovplyvniť váš spánok? Výskumy naznačujú, že áno

Väčšina ľudí si vyberá zariadenie spálne len na základe svojich osobných estetických preferencií. Farby nábytku a posteľnej bielizne však môžu mať oveľa väčší význam, ako sa predpokladalo. Preto by ste pri výbere obliečok mali zohľadniť aj psychologický vplyv určitých farieb.

03.09.2022
Mäkké matrace - tvrdosť rozhoduje pri výbere

Do príliš mäkkého matraca sa vaše telo zabára. Chrbtica nie je v správnej polohe, a tým pádom nemá dostatočnú oporu. Nemôžete sa prirodzene otáčať a spôsobuje vám to časté budenie. Vaše svaly si v noci neoddýchnu a musia neustále pracovať, lebo sa snažia dostať chrbát do vhodnej polohy.

08.12.2015
7 tipov ako dosiahnuť kvalitný spánok

Po dobrom odpočinku sa lepšie sústredíme, sme efektívnejší a máme energiu na rozdávanie. Ale ako dosiahnuť kvalitný spánok, keď máte problémy so zaspávaním a budenie uprostred noci je už akýmsi zvykom?

13.09.2017
Spôsobuje vám upchatý nos problémy so spánkom? Zistite, čo môže byť príčinou

Upchatý nos nás častokrát netrápi len cez deň, ale aj v noci. Spôsobuje sťažené dýchanie, prebúdzanie, pocity diskomfortu a dusenia. Za zdanlivo jednoduchým príznakom sa pritom môžu skrývať rozličné príčiny. Zistite, o čo ide vo vašom prípade a zbavte sa problémov s upchatým nosom čím skôr.

25.08.2022
Ako sa vyspať, ak užívate lieky, ktoré spôsobujú nespavosť

Insomnia alebo nespavosť je bežným vedľajším účinkom mnohých bežne užívaných liekov na predpis. Prečítajte si, ako sa môžete vyspať aj napriek tomu, že vám to nežiaduce účinky liekov nechcú dovoliť.

22.07.2021
Správny výber matraca podľa materiálu a zloženia

Vhodne zvolený matrac poskytuje v kombinácii s podkladom dostatočnú vzdušnosť a zaručuje dokonalé rozloženie hmotnosti, tým je zaručená ideálna anatomická poloha chrbtice a uvoľnenie kostného svalstva počas spánku.

23.04.2015
Starostlivosť o nový matrac + užitočné tipy ohľadom matracov

Aby si nový matrac zachoval svoje vlastnosti čo najdlhšie, je potrebné sa oň správne starať. Len tak si dožičíte naozaj zdravý spánok a vaše telo si poriadne oddýchne. Prečítajte si viac a dozviete sa, ako sa starať o matrac a tak predĺžiť jeho životnosť.

21.06.2021
Dobrý a zdravý spánok: režim zdravého spánku, poruchy spánku

Tajomstvo zdravého spánku? Spánok vôbec nie je jednoduchá činnosť, ako sa zdá na prvý pohľad. Nejde ani tak o to, v akej polohe zaspávame, ale o to, čo sa deje v našom mozgu. Aj keď navonok to vyzerá, že pri spánku úplne vypneme a odpočívame, v našej hlave sa dejú neuveriteľné veci.

18.06.2015