0,00 € / 0ks
0

Blog o zdravom spánku

Ako sa vyspať, ak užívate lieky, ktoré spôsobujú nespavosť

Insomnia alebo nespavosť je bežným vedľajším účinkom mnohých bežne užívaných liekov na predpis. Prečítajte si, ako sa môžete vyspať aj napriek tomu, že vám to nežiaduce účinky liekov nechcú dovoliť.

22.07.2021
Zónové matrace pre kvalitný spánok v polohe na boku

Každá časť nášho tela potrebuje pri spánku v polohe na boku inú oporu a práve výrobky z rozlíšenými anatomickými zónami tejto požiadavke vychádzajú v ústrety.

17.06.2015
Starostlivosť o nový matrac + užitočné tipy ohľadom matracov

Aby si nový matrac zachoval svoje vlastnosti čo najdlhšie, je potrebné sa oň správne starať. Len tak si dožičíte naozaj zdravý spánok a vaše telo si poriadne oddýchne. Prečítajte si viac a dozviete sa, ako sa starať o matrac a tak predĺžiť jeho životnosť.

21.06.2021
Spánková hygiena - základné pravidlá pre zdravý spánok

Zdravý človek prespí až tretinu svojho života. Spánok však nie je len formou odpočinku, ale je nevyhnutný pre regeneráciu celého organizmu. Dodržiavanie zásad spánkovej hygieny je základným predpokladom pre liečbu nespavosti.

23.04.2015
10 rastlín, ktoré sa oplatí pestovať v spálni pre lepší spánok

Rastliny v domácnosti neslúžia len na dekoráciu. Naopak, dokážu podporiť dobrú náladu, pomôcť pri sústredení či zvýšiť kvalitu ovzdušia. Prezradíme vám, aké kvety by ste si mali dať do spálne, aby ste si zlepšili celkové zdravie a spánok.

07.05.2022
Súčasťou moderného matraca je snímateľný poťah

Zdravý človek vypotí v priebehu noci počas spánku až niekoľko decilitrov tekutiny, ktorá prejde do prádla a do matraca. Preto musí byť zdravotný matrac dostatočne priedušný a musí byť schopný túto vlhkosť absorbovať a neskôr odvetrať. Tým poskytuje spiacemu dokonalý pocit suchého pohodlia počas celej noci a celého spánku.

18.06.2015
9 najväčších mýtov o spánku

Spánok je pre organizmus veľmi dôležitý a je neoddeliteľnou súčasťou nášho života. Je nesporné, že mnoho ľudí v súčasnosti má problémy so spánkom a preto uverí rôznym zaručeným tipom, s ktorými sa stretne. O spánku sa môžeme dočítať veľa informácií, odporúčaní a faktov, ktorým slepo dôverujeme, no v skutočnosti môže ísť o obyčajné mýty, akým by sme nemali veriť.

10.05.2019
Hyperhidróza + tipy ako bojovať s potením počas spánku

Ak sa v noci silno potíte aj napriek tomu, že vám nie je horúco, môže ísť o ochorenie zvané hyperhidróza. Prejavuje sa nadmerným potením, ktoré môže mať negatívny dosah aj na kvalitu spánku. Prečítajte si viac o tom, čo ho spôsobuje a čo je preňho typické, ako aj dobré rady, ako si môžete pomôcť.

26.05.2021
Kvalitný spánok a pevné kosti spolu úzko súvisia. Prezradíme vám, ako

Vedeli ste, že nedostatočný spánok súvisí s nízkou mineralizáciou kostí a má priamy vplyv na osteoporózu? Krehké a lámavé kosti nie sú ničím nezvyčajným predovšetkým u žien vo vyššom veku, no potrápiť môžu naozaj každého. Dostatočný a hlboký spánok pritom môže výrazne pomôcť.

18.04.2022
Nakupujte kvalitné matrace

Zvoliť kvalitné matrace je jedným zo základných predpokladov nášho pokojného a zdravého spánku. Rovnako ako v iných oblastiach, aj pri výrobe matracov došlo k veľkému pokroku. V ponuke sa objavilo veľké množstvo inovácií a zákazník dostal možnosť voľby.

23.04.2015