0,00 € / 0ks
0

Rady, tipy a triky ako sa lepšie vyspať

Tipy, ako bojovať s poruchami spánku pri depresii

Depresia je jedným z najčastejších duševných ochorení na svete. V podstate existuje niekoľko typov depresie s rôznymi príčinami, ktoré sa navzájom odlišujú niektorými príznakmi. Existuje však jeden symptóm, ktorý je pre všetky typy depresií spoločný, a tým sú poruchy spánku.

02.02.2022
Narúša vám zmena času spánok? Vyskúšajte tieto rady a zabudnite na nespavosť

Prechod z letného na zimný čas a naopak môžu vyvolať problémy so spánkom a nespavosť. Nenechajte sa ovplyvniť týmito zmenami a vyspite sa poriadne. Začítajte sa do našich tipov a zaraďte ich do svojho denného harmonogramu. Vďaka nim budete schopní privítať ráno plní energie a s úsmevom začať nový deň.

03.01.2022
Ako sa vyspať, ak užívate lieky, ktoré spôsobujú nespavosť

Insomnia alebo nespavosť je bežným vedľajším účinkom mnohých bežne užívaných liekov na predpis. Prečítajte si, ako sa môžete vyspať aj napriek tomu, že vám to nežiaduce účinky liekov nechcú dovoliť.

22.07.2021
Starostlivosť o nový matrac + užitočné tipy ohľadom matracov

Aby si nový matrac zachoval svoje vlastnosti čo najdlhšie, je potrebné sa oň správne starať. Len tak si dožičíte naozaj zdravý spánok a vaše telo si poriadne oddýchne. Prečítajte si viac a dozviete sa, ako sa starať o matrac a tak predĺžiť jeho životnosť.

21.06.2021
Hyperhidróza + tipy ako bojovať s potením počas spánku

Ak sa v noci silno potíte aj napriek tomu, že vám nie je horúco, môže ísť o ochorenie zvané hyperhidróza. Prejavuje sa nadmerným potením, ktoré môže mať negatívny dosah aj na kvalitu spánku. Prečítajte si viac o tom, čo ho spôsobuje a čo je preňho typické, ako aj dobré rady, ako si môžete pomôcť.

26.05.2021
Vplýva kvalitný spánok na imunitu?

Pravdepodobne ste už počuli, aby ste si dopriali dostatok odpočinku, keď sa cítite unavení. Dostatočný spánok je nevyhnutný pre zdravie, bohužiaľ, nie všetci si to uvedomujeme. V dnešnom uponáhľanom svete je dôležitosť dobrého spánku často postavená na vedľajšiu koľaj. Pritom nie je nič lepšie, ako prebudiť sa plný energie a začať nový deň. Spánok má aj mnoho ďalších výhod, ako je napríklad posilnenie imunitného systému.

18.03.2021
5 tipov ako sa zohriať v posteli počas zimy

Pre mnohých zimomravých ľudí je zimné obdobie zaťažkávajúcou skúškou. Vonkajšie teploty sú hlboko pod nulou a dom či byt nie a nie poriadne vykúriť. No a posteľ? Je celá studená a keď do nej vojdeme, chvíľu trvá, kým sa vyhreje.

17.12.2020
10 vecí, ktoré môžete robiť z postele počas lockdownu

Druhá vlna koronavírusu je už dávno tu a s ňou spojený lockdown či núdzový stav, ktoré môžu trvať nielen tri týždne, ale možno dva či tri mesiace. Desí vás tá predstava? Mnohí nemôžu chodiť do práce, iní pracujú z domu, no a študenti taktiež nechodia do školy. Aby sa človek nezbláznil, mal by sa naučiť oddychovať a venovať sa všetkému, čo za posledné roky zanedbával. Ponúkame vám niekoľko tipov, ktoré môžete robiť počas lockdownu z pohodlia vlastnej postele.

15.12.2020
Ako naučiť dieťa spať samo?

Je samozrejmosťou mnohých slovenských rodín, že v prvých mesiacoch života dieťaťa ho majú rodičia vo vlastnej spálni. Je to veľmi praktické, hlavne v období dojčenia a vtedy, keď je potrebné niekoľkokrát za noc vstať k maličkému dieťaťu, kým získa správne spánkové návyky. Skôr či neskôr však nadíde čas, aby dieťa spalo samo vo vlastnej izbe. Docieliť to, je niekedy veľmi ťažké.

19.11.2020
Nemôžete dieťa uspať? Pomôžeme vám ako na to

Určite to poznajú všetci rodičia malých ratolestí. Večer túžia ísť do postele, no ich miláčik ešte nie. Aj keď je najedený, prebalený a všetko by malo byť v najlepšom poriadku, namiesto spokojného spánku plače. Univerzálna metóda uspávania dieťaťa neexistuje. Dôležité je identifikovať dôvod, prečo nemôže dieťa zaspať, a až potom sa pokúsiť ho uspať. Ponúkame vám aj pár jednoduchých tipov, ktorými to môžete ľahšie dosiahnuť.

19.10.2020
234