0,00 € / 0ks
0

Zaujímavosti o ľudskom spánku

Potrebujú ženy viac spánku ako muži?

Hovorí sa, že na rozdiel od mužov, ženy dokážu vykonávať viacero vecí naraz a ich mozog pracuje zložitejšie. To znamená, že potrebujú aj viac času na jeho regeneráciu. A čo mozgu poskytne najlepší oddych? Hádate správne, nie je to nič iné ako práve spánok.

09.10.2018
Viete, čo sa deje kým spíte? Fakt číslo 5 vás možno prekvapí!

Spánok nie je len príjemnou činnosťou, ktorú každodenne radi vykonávame, ale je aj dôležitým prvkom, aby organizmus mohol správne fungovať. Hoci v dnešnej hektickej dobe má mnoho ľudí problém načasovať si spánok v dostatočne dlhej dĺžke, telo sa oklamať nedá. Viete, čo sa vlastne deje kým spíte? Nasledovné fakty vás možno prekvapia.

06.09.2018
História postele - pohodlný spánok kedysi a dnes

Už odpradávna človek miluje komfort a inak tomu nie je ani dnes. Po každodennom strese si chceme oddýchnuť a načerpať sily v kvalitnej posteli. Nie vždy však bola posteľ taká príjemná a mäkká. Zamysleli ste sa niekedy nad tým, na akých posteliach spávali naši predkovia a aká je vlastne história postele? Ak vás to zaujíma, tak čítajte ďalej.

06.09.2018
Čo by sa stalo keby ste nespali 11 dní? Niekoľko šokujúcich experimentov z minulosti

Ako už všetci určite viete, spánok je pre naše telo neuveriteľne dôležitý. Zdravý dospelý človek by mal spať 7 – 8 hodín, deti by si mali pospať ešte o niečo dlhšie. Spánok nie je len o tom, aby si vaše telo oddýchlo a načerpalo nové sily. Mozog práve v tom čase podstupuje „upratovanie“ a regeneruje sa nám nervový systém. Čo sa môže stať, keby ste túto, pre mnohých ľudí obľúbenú činnosť, na dlhší čas vynechali?

14.08.2018
9 faktov o spánku, o ktorých ste ani netušili

Patrí medzi činnosti, ktoré sa vykonávajú prirodzene každý deň a bližšie sa nad ňou len málokto zamýšľa. Áno, máme na mysli spánok. Je to snáď tá najprirodzenejšia vec na svete a každý ho bez ohľadu na vek potrebujeme – deti i dospelí.

15.06.2018
História matraca – vedeli ste, že ...

Bez matraca si dnes život nedokážeme predstaviť. Hrá totiž nezastupiteľnú úlohu pri spánku a používame ho každý jeden deň na odpočinok. Od jeho kvality závisí pohoda a dokonalé oddýchnutie si počas noci. Výrobcovia sa doslova predháňajú v ponuke matracov a vybrať si ten správny vyžaduje dostatok času i pozornosti.

16.05.2018
Poznáte všetky tieto prekvapujúce spánkové návyky z celého sveta?

Podobne, ako iné druhy správania, aj spánok sa v rôznych kútoch sveta riadi rôznymi zvykmi a tradíciami. Niektoré vás možno prekvapia a niektorými sa možno necháte inšpirovať.

20.02.2018
Online fórum: Aký matrac? Otázky a odpovede

Radi poradíme všetkým, ktorí si chcú vybrať nový matrac nielen podľa ceny, ale na základe relevantných informácií. Na internete sme prešli rôzne fóra a prinášame Vám odpovede na časté otázky.

17.06.2015
567