0,00 € / 0ks
0

Ako vybrať matrac

Aký matrac je najlepší alebo čo robiť, ak je matrac príliš mäkký alebo pritvrdý

Tvrdosť matraca je, samozrejme, subjektívna záležitosť, na ktorú má asi každý z nás svoj vlastný názor. Niekto dáva prednosť tvrdšiemu matracu, iný uprednostňuje mäkší. Správne tvrdý matrac napomáha predchádzať bolestiam chrbtice a chrániť kvalitu spánku. Čo však robiť, ak sa vaše preferencie zmenia a či už kvôli zmene zdravotného stavu alebo z iných dôvodov budete chcieť, aby bol váš matrac mäkší alebo tvrdší? Našťastie existuje niekoľko riešení, ktoré sme pre vás zozbierali.

04.09.2019
Vyberáme spolu vhodný taštičkový matrac

Taštičkové matrace patria medzi moderné pružinové matrace. Od klasických pružinových matracov sa líšia tým, že jednotlivé pružiny majú samostatne uložené v textilnej taštičke. Odtiaľ pochádza aj ich pomenovanie. V dnešnom článku vám dáme niekoľko tipov na vhodný taštičkový matrac.

10.05.2019
Vyberáme matrac pre alergikov

Alergia patrí k civilizačným ochoreniam, ktoré charakterizujú modernú dobu. Alergikov stále pribúda a potreba vytvoriť pre nich prostredie, ktoré by im vyhovovalo, je stále aktuálna. Alergény sa totiž neskrývajú len v srsti zvierat či v kobercoch. Rovnako nebezpečná môže byť aj posteľ. Viete, ktoré matrace sú pre alergikov najvhodnejšie a prečo? Pripravili sme pre vás prehľad, ktorý vám pomôže zorientovať sa v ponuke na trhu.

28.11.2018
Matrac pre dvoch alebo radšej 2 zdravotné partnerské matrace?

Pohodlie počas spánku je veľmi dôležité. Niekto potrebuje mäkký, iný zase uprednostňuje tvrdší matrac. No čo ak má každý z partnerov rozdielne nároky? Ukážeme vám, aké výhody má jeden veľký matrac a prečo niektorí nedajú dopustiť na dva menšie partnerské matrace.

12.11.2018
Ako vybrať anatomický vankúš

Naši predkovia mali v minulosti pri výbere vankúšov veľmi ľahkú voľbu. Nie je to tak dávno, mnohí si ešte pamätajú klasické páperové vankúše našich starých mám. Určite množstvo domácností na vidieku tieto vankúše stále používa. Doba sa však výrazne zmenila a s ňou aj ponuka vankúšov. Neraz je pri kupovaní vankúša pre mnohých problém vybrať si ten správny. Vyznať sa v rôznych tvaroch, materiáloch a druhoch, ktoré sú v ponuke, je niekedy naozaj ťažké.

16.07.2018
Ako vybrať posteľ do detskej izby

Deti rastú ako z vody, a tak nečudo, že sa ani nenazdáte a detská postieľka je pre ne už prikrátka. Kedy je vhodný čas vymeniť detskú postieľku za veľkú posteľ necháme na vás. Niekedy je tým správnym impulzom, keď dieťa úplne prestane používať plienky.Alebo pri živších deťoch obdobie, kedy začínajú samostatne vyliezať z postieľky a hrozí nebezpečenstvo pádu. Nech už je dôvod výmeny postieľky za posteľ akýkoľvek, v dnešnom článku vám poradíme ako vybrať posteľ do detskej izby tak, aby ste boli spokojní nielen vy, ale hlavne vaše dieťa.

28.04.2018
Najčastejšie chyby pri kúpe matracov

Čaká vás v najbližšom čase kúpa nového matraca? Jeho výber je proces, ktorý by ste nemali podceňovať. Ide o investíciu na niekoľko rokov a v posteli strávite aj 8 hodín denne. Správny výber matraca ovplyvní, či sa ráno prebudíte svieži a dobre vyspatí alebo dolámaní. Každý má pri jeho výbere iné nároky na výšku, materiál alebo tvrdosť. V dnešnom článku sa dozviete, aké najčastejšie chyby pri kúpe matracov. Veríme, že práve VY sa im vyhnete!

02.04.2018
Matrace pre seniorov - vyberáme spoločne

Je veľa dôvodov, prečo sa niekedy zle vyspíte a zobúdzate sa unavení. Jedným z nich je výber nevhodného matraca. Kúpa správneho matraca je prvým krokom nielen k tomu, aby ste sa každé ráno zobúdzali odpočinutí, ale je to dôležitá investícia i do zdravia. Platí to 2-násobne v prípade, že už máte čo to odžité a s narastajúcim vekom sa objavuje únava či nebodaj zdravotné komplikácie.

13.03.2018
Matrace na pohovku, váľandu

Dosluhujú vám matrace na starej posteli alebo matrace na pohovku a váľandu už niečo zažili? Chcete ich vymeniť bez toho, aby ste vyhadzovali posteľ? Vo väčšine prípadov to nejde. Buď sú pevne pripevnené na plochu postele alebo tvoria súčasť pohovky, či váľandy. V dnešnom článku si povieme, čo robiť v prípade, keď chcete nové matrace na váľandu alebo pohovku.

17.12.2017
123