0,00 € / 0ks
0

Rady, tipy a triky ako sa lepšie vyspať

Rozlúčte sa so stuhnutou šijou a bolesťou krčných svalov po prebudení

Prebudiť sa s boľavým a stuhnutým krkom nikomu nezlepší náladu. Siahnuť po tabletkách proti bolesti nie je vždy správnym riešením, najmä v prípade, ak sa problém opakuje častejšie. Preto sme si pre vás pripravili prehľad toho, čo spôsobuje bolestivú a stuhnutú šiju, ako aj tipy na rýchlu úľavu.

01.06.2023
Zaspávanie v práci: 12 tipov, ako zostať čerstvý ako rybička

Nedostatok spánku má za následok zhoršenie výkonnosti a zvyšuje riziko nehôd a úrazov na pracoviskách. Ak sa s týmto problémom boríte aj vy, zozbierali sme pre vás niekoľko praktických tipov. Čítajte ďalej a dozviete sa, ako si jednoducho osviežiť telo a myseľ a prestať driemať v práci.

06.05.2023
Skoré ranné prebúdzanie - čo robiť, ak sa zobúdzate príliš zavčasu?

Aj pri kvalitných tmavých závesoch sa nám môže stať, že sa zobudíme skôr, ako by sme si priali. A hoci je takéto prebúdzanie pomerne skľučujúce, ešte nepríjemnejšie je, ak nemôžeme znova zaspať. Prečítajte si, čo ovplyvňuje našu schopnosť dlhšie spať, aké sú príčiny skorého ranného prebúdzania a ako ich prekonať.

24.03.2023
Overené tipy pre ľahkých spáčov, ktorých zobudí aj najmenší hluk

Niekoho zobudí už tichý šepot. Iný nemá problém spať pri hučiacom televízore a nepreberie ho ani hlasné buchnutie dverí. Ak aj vy patríte k ľahkým spáčom, určite vás zaujíma, ako si zlepšiť spánok. Preto sme pre vás pripravili osvedčené tipy, ktoré určite využijete. 

16.01.2023
Trápi vás syndróm nepokojných nôh? Poradíme vám, ako zmierniť jeho príznaky

Ak trpíte syndrómom nepokojných nôh, jeho príznaky vám určite nemusíme vysvetľovať. Nepríjemnou súčasťou tohto ochorenia je však skutočnosť, že príznaky sa neobmedzujú iba na deň, ale doslova znemožňujú aj večerné usínanie.

09.12.2022
Poruchy spánku a migréna môžu spolu súvisieť. Ako vystúpiť zo začarovaného kruhu?

V noci ste sa poriadne nevyspali a už viete, že na druhý deň môžete očakávať záchvat migrény. Alebo vás prepadne migréna a bráni vám upadnúť do spánku, ktorý by vám priniesol túžobne očakávanú úľavu od bolesti. Našťastie už vieme, ako si môžete pomôcť. Prečítajte si o tom viac v našom článku.

04.07.2022
ADHD a spánok – 8 tipov ako sa lepšie vyspať, ak trpíte hyperaktivitou

Ľudia s ADHD majú zvyčajne problémy so zaspávaním a nočným prebúdzaním. Na druhej strane nie sú schopní vstať načas a nedokáže ich zobudiť ani poriadne hlasný budík. Nasledujúce rady by vám preto mali dopomôcť ku kvalitnému spánku aj napriek uvedenej diagnóze.

04.07.2022
Skoré ranné vstávanie nemusí byť vždy problém. Prezradíme vám, ako si ho zjednodušiť

Všetko sa začína v okamihu, keď otvoríte oči. Veľakrát ste však mrzutí a unavení a jediné, čo chcete, je zakutrať sa naspäť pod perinu. Pritom stačia malé zmeny a môžete sa prebúdzať aj skoro ráno nabití energiou a s chuťou do práce. Prečítajte si tipy, ako sa pripraviť na produktívny a úspešný deň.

07.06.2022
Ako sa zotaviť po prebdenej noci? Zvládnite dôsledky, aké so sebou prináša nedostatok spánku

Či už z vlastnej vôle alebo prinútení okolnosťami, v noci ste spali veľmi málo a teraz vás čaká nový deň so všetkými svojimi povinnosťami. Bez ohľadu na to, prečo ste v noci nespali, následky na seba nedajú dlho čakať. Aký je najlepší spôsob, ako sa s nedostatkom spánku vyrovnať?

07.06.2022
Tipy, ako bojovať s poruchami spánku pri depresii

Depresia je jedným z najčastejších duševných ochorení na svete. V podstate existuje niekoľko typov depresie s rôznymi príčinami, ktoré sa navzájom odlišujú niektorými príznakmi. Existuje však jeden symptóm, ktorý je pre všetky typy depresií spoločný, a tým sú poruchy spánku.

02.02.2022
123