0,00 € / 0ks
0

Blog o zdravom spánku

Inteligentným osvetlením k lepšiemu spánku

Možno si to ani neuvedomujeme, ale svetlo ovplyvňuje náš každodenný život. Naše spánkové návyky prirodzene riadi východ a západ slnka, to znamená, že pri východe slnka sa naše telo aktivuje a na konci dňa dochádza k jeho útlmu. Čo však robiť, keď potrebujeme v noci rozsvietiť a nechceme nikoho rušiť? Aké nočné osvetlenie zvoliť, aby sme sa ráno cítili odpočinutí a oddýchnutí?

11.08.2020
Ako pomáha čistota v spálni k výdatnému  spánku

Spálňa patrí medzi najdôležitejšie miestnosti v každom dome či byte. V nej počas noci čerpáme potrebnú energiu do ďalšieho dňa. A nielen to, v nej spíme a snívame, ale aj polihujeme, či sa s naším partnerom milujeme. Spálňa dokonca býva aj miestom spánku maličkej ratolesti v prvých mesiacoch života. Všetky tieto činnosti priamoúmerne súvisia s pohodlím, ktoré nám dokáže poskytnúť iba čistá miestnosť. Veď nie nadarmo sa hovorí, čistota pol života.

11.08.2020
Ustlať či neustlať ráno posteľ?

Ustlaná posteľ a poriadok v spálni vypadá pekne a upravene. Všetci si určite pamätáme na detstvo, keď nás rodičia učili, že by sme si mali ráno dať do poriadku rozhádzané periny a ustlať si ich. Možno to aj my pripomíname denne svojim deťom. Ale robíme správne?

23.09.2020
Ako môže vegánstvo ovplyvniť spánok

Vegánstvo je životný štýl, ktorým sa ľudia okrem iného snažia v maximálnej možnej miere vylúčiť zo svojho jedálnička všetky suroviny a produkty živočíšneho pôvodu. Ide najmä o mäso a mäsové výrobky, vajcia, mlieko i mliečne výrobky a častokrát aj med. Pokiaľ ste sa rozhodli stať sa vegánom, určite vás zaujíma, ako to ovplyvní buď v dobrom alebo v zlom váš doterajší život. V našom článku sa dozviete viac, ako môže vegánstvo ovplyvniť spánok.

21.01.2021