0,00 € / 0ks
0

Zaujímavosti o ľudskom spánku

Viete, čo o vás prezrádza vaše pyžamo? Možno viac, ako ste si mysleli

Saténová nočná košieľka, pohodlné tričko a široké nohavice alebo teplé ponožky? To, v čom najradšej spíte, veľa vypovedá o vašej osobnosti. Prečítajte si viac a zistite, či to sedí aj na vás.

13.10.2021
Nedostatok spánku a poruchy zraku spolu súvisia. Zistite, ako sa to prejavuje

Človeka, ktorý sa v noci poriadne nevyspal, spoznáme na prvý pohľad. Tmavé kruhy pod očami, opuchnuté alebo ovisnuté viečka sú neklamnými príznakmi nedostatočného nočného odpočinku. Hoci sú jeho účinky viditeľné aj navonok, riziká, ktoré sa za ním môžu skrývať, sú často oveľa nebezpečnejšie. Prečítajte si o nich viac.

09.09.2021
Čo spôsobuje nedostatok spánku u mužov a ako mu môžete predchádzať

Pre mnohých mužov je spánok doslova na konci zoznamu toho, čo treba za deň urobiť. Akoby ho považovali za premárnený čas, ktorý ich oberá o možnosť venovať sa práci. V skutočnosti je však spánok nevyhnutný na to, aby sa telo aktívne „dobilo“ a pripravilo sa na ďalší deň.

09.09.2021
Rozprávate zo sna? Spoznajte príčinu a vyspite sa bez zbytočných rečí

Ak viete o tom, že rozprávate zo sna, pravdepodobne vás na to upozornil váš partner. Ľudia, u ktorých sa vyskytuje tento jav, si totiž neuvedomujú, že niečo také robia. Na prvý pohľad také zážitky môžu vyzerať celkom zábavne. V skutočnosti však môžu signalizovať určité problémy a navyše, môžu vyrušovať zo spánku aj vašu polovičku.

25.08.2021
Ako modré svetlo vplýva na kvalitu spánku a prečo sa mu radšej vyhýbať

O škodlivosti modrého svetla z digitálnych obrazoviek, smartfónov, televízorov, tabletov alebo počítačov, ste už určite počuli. Ako presne však ovplyvňuje nielen náš spánok, ale aj celkové zdravie a čo môžete spraviť pre to, aby ste minimalizovali jeho účinky, vám už prezradíme v našom článku.

25.08.2021
Prečo uspávanky dokážu uspať (nielen) bábätká

Väčšina rodičov to dobre pozná. Dieťa je unavené, ale namiesto toho, aby už spinkalo, iba vytrvalo kričí a plače. V takýchto prípadoch sa veľakrát osvedčili uspávanky, ktoré dieťa upokojili a uspali. Prečítajte si, čo sa skrýva za ich silným vplyvom a popularitou, ktorá pretrváva už celé storočia.

26.05.2021
Správna ústna hygiena a jej vplyv na kvalitu spánku

Možno vám to predtým ani nenapadlo, no faktom zostáva, že zdravie zubov a celej ústnej dutiny môže mať významný vplyv na kvalitu spánku. Bolestivé zápaly ďasien či sánky, zubné kazy alebo škrípanie zubami, to všetko pôsobí rušivo. V konečnom dôsledku takéto stavy zhoršujú, či dokonca znemožňujú nočný odpočinok. V dnešnom článku si o nich povieme viac a zároveň vám poradíme, ako sa s nimi popasovať.

13.04.2021
Starý matrac - aké problémy so spánkom spôsobuje a ako ich vyriešiť

Tak, ako väčšina vecí, aj matrac má svoj dátum exspirácie. Samozrejme, môžete ho používať aj po tom, ako táto lehota uplynie. Avšak mali by ste vedieť, že spánok na starom matraci môže spôsobiť rozličné problémy. O čo presne ide a ako tomu môžete zabrániť, vám už prezradíme v našom článku.

15.03.2021
Ako imunita ovplyvňuje kvalitu spánku + tipy ako si zlepšiť obranyschopnosť

Imunita a zdravý spánok sú ako dve spojené nádoby. Ak si chcete zlepšiť kvalitu spánku, musíte podporiť svoj imunitný systém. V tomto článku sa pozrieme na to, ako funguje imunitný systém, aký má vzťah k spánku a ako si ho môžete zlepšiť.

24.02.2021
Ako môže vegánstvo ovplyvniť spánok

Vegánstvo je životný štýl, ktorým sa ľudia okrem iného snažia v maximálnej možnej miere vylúčiť zo svojho jedálnička všetky suroviny a produkty živočíšneho pôvodu. Ide najmä o mäso a mäsové výrobky, vajcia, mlieko i mliečne výrobky a častokrát aj med. Pokiaľ ste sa rozhodli stať sa vegánom, určite vás zaujíma, ako to ovplyvní buď v dobrom alebo v zlom váš doterajší život. V našom článku sa dozviete viac, ako môže vegánstvo ovplyvniť spánok.

21.01.2021
345