0,00 € / 0ks
0

Zaujímavosti o ľudskom spánku

Môžu farby v spálni ovplyvniť váš spánok? Výskumy naznačujú, že áno

Väčšina ľudí si vyberá zariadenie spálne len na základe svojich osobných estetických preferencií. Farby nábytku a posteľnej bielizne však môžu mať oveľa väčší význam, ako sa predpokladalo. Preto by ste pri výbere obliečok mali zohľadniť aj psychologický vplyv určitých farieb.

03.09.2022
Spôsobuje vám upchatý nos problémy so spánkom? Zistite, čo môže byť príčinou

Upchatý nos nás častokrát netrápi len cez deň, ale aj v noci. Spôsobuje sťažené dýchanie, prebúdzanie, pocity diskomfortu a dusenia. Za zdanlivo jednoduchým príznakom sa pritom môžu skrývať rozličné príčiny. Zistite, o čo ide vo vašom prípade a zbavte sa problémov s upchatým nosom čím skôr.

25.08.2022
Vedeli ste, že nekvalitný spánok a nadváha spolu súvisia? Prečítajte si, ako

Nie je žiadnym tajomstvom, že ľudia trpiaci nadváhou majú rôzne zdravotné problémy vrátane vysokého krvného tlaku, srdcových ochorení, cukrovky a mnohých ďalších. Už menej sa však vie, ako nezdravá telesná hmotnosť dokáže ovplyvniť ich spánok. Prečítajte si o tom viac v našom článku.

08.08.2022
10 rastlín, ktoré sa oplatí pestovať v spálni pre lepší spánok

Rastliny v domácnosti neslúžia len na dekoráciu. Naopak, dokážu podporiť dobrú náladu, pomôcť pri sústredení či zvýšiť kvalitu ovzdušia. Prezradíme vám, aké kvety by ste si mali dať do spálne, aby ste si zlepšili celkové zdravie a spánok.

07.05.2022
Kvalitný spánok a pevné kosti spolu úzko súvisia. Prezradíme vám, ako

Vedeli ste, že nedostatočný spánok súvisí s nízkou mineralizáciou kostí a má priamy vplyv na osteoporózu? Krehké a lámavé kosti nie sú ničím nezvyčajným predovšetkým u žien vo vyššom veku, no potrápiť môžu naozaj každého. Dostatočný a hlboký spánok pritom môže výrazne pomôcť.

18.04.2022
Poznáte týchto 10 typov partnerských polôh pri spánku? Zistite, čo prezrádzajú o vašom vzťahu

Ukázalo sa, že poloha pri spánku vzhľadom na polohu partnera častokrát odhaľuje, čo sa deje v našom podvedomí. Reakcie nášho tela na partnera nám totiž môžu veľa napovedať o stave nášho vzťahu. Ak ste zvedaví, čo vaša poloha vypovedá o vašom vzťahu, čítajte ďalej a dozviete sa to.

06.04.2022
Čo je to mikrospánok a prečo môže byť nebezpečný?

Šoférujete cestou domov po dlhom pracovnom dni a zrazu si uvedomíte, že si nepamätáte, ako ste prešli posledný kilometer. Neviete, či svietila červená alebo zelená, keď ste prechádzali križovatkou a možno ste dokonca zabudli odbočiť. Už ste niečo podobné zažili? Ak áno, tak ste prekonali mikrospánok.

09.03.2022
Nechávate svojho psa spať s vami v posteli? Prezradíme vám, čo by ste mali vedieť

Všetci máme radi svojich psích spoločníkov. Mnohí majitelia psov dokonca umožňujú svojmu psovi spať v noci spolu s nimi. Ak ku nim patríte aj vy a zaznamenali ste zhoršenie kvality svojho spánku či prejavy alergie, prípadne sa objavili problémy so správaním psa, možno je na čase prehodnotiť to.

02.02.2022
Spoznajte výhody a nevýhody, aké ponúka polyfázový spánok

Väčšina ľudí patrí medzi monofázických spáčov, ktorí spia len raz za noc. Ak si však radi pravidelne zdriemnete aj počas dňa, zrejme aj vy patríte k ľuďom s tzv. polyfázovým spánkom. Polyfázový spánok je totiž typ spánku, pri ktorom sa spí viackrát počas dňa.

03.01.2022
Skúsili ste si zdriemnuť cez pracovnú dobu? Prezradíme vám, prečo to stojí za to

Ak pracujete z domu, iste sa vám už stalo, že vás počas práce začal premáhať spánok. Bojovať s únavou väčšinou nie je veľmi efektívne. Skúste si namiesto toho dopriať 15 až 30 minútový odpočinok. Možno budete prekvapení, ako sa zvýši vaša produktivita.

10.11.2021
234