0,00 € / 0ks
0

Blog o zdravom spánku

9 faktov o spánku, o ktorých ste ani netušili

Patrí medzi činnosti, ktoré sa vykonávajú prirodzene každý deň a bližšie sa nad ňou len málokto zamýšľa. Áno, máme na mysli spánok. Je to snáď tá najprirodzenejšia vec na svete a každý ho bez ohľadu na vek potrebujeme – deti i dospelí.

15.06.2018
Nedajú vám spať letné horúčavy? Skúste naše tipy, ako sa schladiť v noci

Dosiahnuť v lete ideálnu teplotu na spánok, ktorá sa pohybuje v rozmedzí od 15 do 20 °C, je niekedy priam nemožné. Ťažký, dusný, takmer nedýchateľný vzduch a rýchlo vyhriata posteľná bielizeň spôsobujú, že sa len prevaľujeme a nemôžeme zaspať. Dokonca aj potom, keď upadneme do ľahkého spánku, budíme sa spotení a unavení. Horúce letné noci sú pre organizmus naozaj záťažou, s ktorou nie je ľahké sa vysporiadať. Preto smelo vyskúšajte naše tipy a dožičte si oddych, aký si zaslúžite.

10.06.2020
Poznáte všetky tieto prekvapujúce spánkové návyky z celého sveta?

Podobne, ako iné druhy správania, aj spánok sa v rôznych kútoch sveta riadi rôznymi zvykmi a tradíciami. Niektoré vás možno prekvapia a niektorými sa možno necháte inšpirovať.

20.02.2018
Nemôžete dieťa uspať? Pomôžeme vám ako na to

Určite to poznajú všetci rodičia malých ratolestí. Večer túžia ísť do postele, no ich miláčik ešte nie. Aj keď je najedený, prebalený a všetko by malo byť v najlepšom poriadku, namiesto spokojného spánku plače. Univerzálna metóda uspávania dieťaťa neexistuje. Dôležité je identifikovať dôvod, prečo nemôže dieťa zaspať, a až potom sa pokúsiť ho uspať. Ponúkame vám aj pár jednoduchých tipov, ktorými to môžete ľahšie dosiahnuť.

19.10.2020
Online fórum: Aký matrac? Otázky a odpovede

Radi poradíme všetkým, ktorí si chcú vybrať nový matrac nielen podľa ceny, ale na základe relevantných informácií. Na internete sme prešli rôzne fóra a prinášame Vám odpovede na časté otázky.

17.06.2015
Ako naučiť dieťa spať samo?

Je samozrejmosťou mnohých slovenských rodín, že v prvých mesiacoch života dieťaťa ho majú rodičia vo vlastnej spálni. Je to veľmi praktické, hlavne v období dojčenia a vtedy, keď je potrebné niekoľkokrát za noc vstať k maličkému dieťaťu, kým získa správne spánkové návyky. Skôr či neskôr však nadíde čas, aby dieťa spalo samo vo vlastnej izbe. Docieliť to, je niekedy veľmi ťažké.

19.11.2020
10 vecí, ktoré môžete robiť z postele počas lockdownu

Druhá vlna koronavírusu je už dávno tu a s ňou spojený lockdown či núdzový stav, ktoré môžu trvať nielen tri týždne, ale možno dva či tri mesiace. Desí vás tá predstava? Mnohí nemôžu chodiť do práce, iní pracujú z domu, no a študenti taktiež nechodia do školy. Aby sa človek nezbláznil, mal by sa naučiť oddychovať a venovať sa všetkému, čo za posledné roky zanedbával. Ponúkame vám niekoľko tipov, ktoré môžete robiť počas lockdownu z pohodlia vlastnej postele.

15.12.2020
SÚŤAŽ O 2 matrace VISCO PLUS

Súťažte so Zdravotne-Matrace.sk o 2 matrace VISCO PLUS!

18.05.2019